Da de fikk pris tok det fullstendig av på sosiale medier

Vant: Det kokte på sosiale medier etter at Ole Tomter og Nina Tomter vant årets bygdeutviklingspris for Akershus fra Innovasjon Norge.

Vant: Det kokte på sosiale medier etter at Ole Tomter og Nina Tomter vant årets bygdeutviklingspris for Akershus fra Innovasjon Norge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Først fikk de pris fra Innovasjon Norge, og så tok det fullstendig av på Facebook.

DEL

I løpet av et par dager tikket det inn hundrevis av gratulasjoner til Nina og Ole Martin Tomter i Frogn. De driver den såkalte «maisgården» like nord for Ottarsrudkrysset i Frogn.

– Vi har lagt merke til at det er veldig mange som skriver «vel fortjent», og det synes vi er trivelig, sier Ole Martin Tomter.

Det er han som står som prisvinner, men i takketalen var han nøye med å ta opp at suksessen med gårdsdriften ikke hadde vært mulig å få til uten kona Nina selv om hun har full jobb utenfor gårdsdriften.

Tusenvis liker Tomter-mais

Facebooksiden til Tomter-mais har nærmere 7000 likes.

Likevel er det ikke hverdagskost med flere hundre kommentarer, slik de fikk etter prisutdelingen før helgen.

– Hva er suksessoppskriften for denne næringslivssuksessen?

– Det dreier seg om å bygge tillit og merkevare. Vi har kunder som kommer tilbake år etter år, og vi har et tilbud som skiller seg ut selv om produktene er velkjente, sier Ole Martin Tomter.

– Jeg synes det var ekstra hyggelig at vår egen ordfører Haktor Slåke deltok på arrangementet fordi en bondebedrift i Frogn var utpekt som vinner, sier han.

Egentlig næringslivspris

Innovasjon Norge gir Bygdeutviklingsprisen til drivere som har startet en vellykket bedrift eller næring med basis i landbruket.

Blant kriteriene er økonomisk resultat, sysselsetting og ringvirkninger i lokalsamfunnet, lokale ressursutnyttelse, innovasjon og nyskaping.

Tildelingen skjedde på Vitenparken i Ås under ledelse av konferansier Gaute Grøtta Grav.

Juryens begrunnelse:

" Årets vinner i Akershus oppfyller på en meget god måte kriteriene som er satt for prisen. Bedriften utnytter landbrukets og gårdens totale ressurser optimalt. Han har gjennom hard jobbing, sin evne til å tenke nytt og å være uredd, bygget opp en lønnsom virksomhet som satser på en mangfoldig og spesialisert produksjon i tråd med markedets behov. 

Vinneren utnytter sin markedsnærhet, leverer kvalitet i alle ledd og gode opplevelser til forbrukeren. Vinneren er et godt eksempel på næringsutvikling med lokal verdiskaping og sysselsetting, og han er en god representant for et innovativt og bærekraftig landbruk. "

Artikkeltags