Gå til sidens hovedinnhold

Det skal bli svært interessant å se hva etableringen av Byggmax kan ha å si for videre etablering i området

LEDER

Artikkelen er over 6 år gammel

Fredag var litt av en merkedag for næringslivet i Frogn. Da ble Byggmax offisielt åpnet. Ikke så spesielt i seg selv, men på mange måter en merkedag likevel.

Det er over 10 år siden Frogns politikere åpnet for næringsutvikling i området der Byggmax ligger. Måna Øst, Måna Vest og ikke minst Holt park ble blinket ut som framtidige næringsområder.

Naturlig nok tar det tid å omregulere slike områder til næringsformål, men etterhvert falt det meste på plass. Vi har hele tiden ment at områder som ligger like ved riksvei 23 egner seg utmerket til formålet, ikke minst på grunn av trafikkforholdene. Å legge opp til etablering av plasskrevende næring i nærheten av Drøbak sentrum ville skape for stort press på infrastrukturen.

Det er flere som har snust på Holt park, men dette området har så langt ikke vært attraktivt nok for firmaer som er i etableringsfasen, vil flytte på seg, eller utvide. Vi ser ikke bort fra at alle omkampene om å regulere til næringsformål i denne delen av bygda har fått mange firmaer til å telle på knappene om Frogn er et sted å være.

Det er å håpe at etableringen av Byggmax kan snu denne trenden.

Som kjent er det bare et pennestrøk som skal til for at også Biltema kommer til Måna Øst. Da er Holt park neste. Før det bygges i dette områedet, må en ombygd fylkesvei 78 være ferdig. Frogn kommune var svært rask til å legge til rette for dette da Staples vurderte å vende nesa mot Frogn.

Det skal bli svært interessant å se hva etableringen av Byggmax kan ha å si for videre etablering i området.

Kommentarer til denne saken