FROGN: Da gjester nemlig Per Christian Ellefsen flerbrukshuset Smia i anledning av Verdensdagen for psykisk helse. Skuespilleren lover et foredrag der man kan le av seg selv og alt det rare man foretar seg. Foredraget krydres med selvironi og temaer som tilstedeværelse.

– Det blir åpning ved ordføreren og Frogn kulturskole sørger for musikalsk innslag. I foajeen blir det i forkant lett servering og stand med informasjonsmateriell, opplyser daglig leder for Ressurssenteret psykisk helse og rus, Bente Bjarkøy. Dørene åpner kl. 18.

Gratis for alle

Verdensdagen psykisk helse markeres med flere arrangementer i Frogn, og alt er gratis og åpent for alle. Ungdomsskolene har allerede hatt temaet på timeplanen, og på formiddagen 8. oktober vil ansatte på Bølgen fortelle om trenings- og aktivitetstilbud under overskriften «Trening gjør godt for mental helse».

Ressurssenter psykisk helse og rus inviterer alle til åpen dag 9. oktober. Tradisjonen tro blir det salg av høstsuppe, kaker og kaffe.

– Det blir også salg av produkter som brukerne av huset har laget selv, sier leder Bente Bjarkøy, som håper mange vil stikke innom. Ressurssenteret ligger i Ullerudveien 24. Samme kveld samme sted vil leder for Frogn frivilligsentral, Gro Paulsen snakke om temaet «Gi tid».

Flere steder

10. oktober, som er selve datoen for Verdensdagen for psykisk helse, blir det Åpen kirke i Drøbak kirke, med musikalske innslag gjennom store deler av dagen.

– I tillegg til å servere bakst og kaffe, kommer det til å være korte konserter gjennom dagen, der vi oppfordrer folk til å komme og høre på, sier Svanhild Moen Refvik på kirkekontoret. Det blir to konserter med Cesilie Skaslien, en med pianist Elena Sirnes som også har med seg musikere på cello og fiolin, og til slutt en konsert med Sirnes' pianoelever.

– Dagen avsluttes i kirken kl. 19.00 med ungdomsgudstjeneste i Drøbak kirke med fokus på livsmestring, forteller Refvik.

– I tillegg til alt dette skal vi ha stand på Drøbak City og en tidlig morgen byr vi pendlere på en kaffekopp, forteller Bente Bjarkøy. Det kan varme en hutrende sjel en tidlig høstmorgen.