Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker kandidater til gjev pris

Kjenner du noen kandidater som har utmerket seg? Senere i år skal denne prisen deles ut.

FROGN: Drøbak Rotaryklubb, i samarbeid med Akershus Amtstidende og Sparebank 1 Østfold og Akershus skal dele ut tiltaksprisen som er et hedersmerke til en eller flere som har utmerket seg i nærområdet.

Tiltaksprisen ble tatt opp igjen i 2019 etter flere års dvale, men på grunn av koronapandemien ble prisen satt på vent i 2020. Derfor blir årets utdeling litt spesiell.

– Vi ønsker å få nominert kandidater fra i år, og for 2020. Vi ønsker personer eller organisasjoner som har utmerket seg som har gjort en god innsats for andre, forklarer tidligere Frogn-ordfører Thore Vestby fra Rotary-klubben.

– Det er mange som gjør en fin innsats og fortjener honnør. Det kan også være noen næringsdrivende som på forskjellige måter har inkludert folk i arbeid, forteller den påtroppende presidenten i Rotary-klubben, Øystein Hågenvik Johansen.

– Regner dere med flere søknader i år?

– Jeg regner med at det kommer inn aktuelle koronakandidater, men jeg regner også med at vi får inn kandidater utenom det. Hjulene i Frogn har blitt holdt i gang under koronapandemien, sier Vestby.

Heder, penger og ære

Utmerkelsen består av en sjekk på 10.000 kroner fra Sparebank 1 Akershus og Østfold, samt et litografi laget av Reidar Finsrud.

Tidligere har lag og foreninger som Drøbak Frogn Skigruppe og Skaubygda Idrettslag fått prisen. Forrige vinner ble trukket i 2019. Da fikk Andreas Egeberg ved Knardal Funpark prisen for sin innsats med å drifte og lage aktivitetsparken på frivillig basis.

Han var en av 28 forslag som ble trukket fram, og er et godt eksempel på hva som blir vurdert som en god vinner til prisen.

– Det var personen her som sto fram for hans innsats. Det var også en fin ideell sak. Dette ligger først i tankene våre når det gjelder å dele ut prisen. Store næringsdrivende som gjør noe bra, får oftest utmerkelser på andre steder. Vi ser gjerne etter de som har bydd på seg selv, forteller de begge.

Forslag til aktuelle kandidater kan sendes til drobakrotary@outlook.com. Fristen for å sende kandidater er utgangen av juni.

Prisen skal deles ut til høsten og det blir nærmere bestemt hvordan dette gjennomføres.

Les også

Nå har Andreas (38) fått tiltaksprisen: – Det er inspirerende at folk legger merke til hva vi gjør

Kommentarer til denne saken