Veteranmesterskapet er det uoffisielle norgesmesterskapet for o-løpere over 35 år. I år gikk de tre løpene i Ås og Ski, og femten Måren-veteraner stilte til start.

Sikksak i parken

Løpene ble innledet fredag kveld med sprint i NMBU-parken. –Sprintorientering er gøy, ler en andpusten Unni Bøhlerengen.

– Løypene går på kryss og tvers mellom hekker, hus og trær. Du må helst løpe lynende fort, og ikke bomme et eneste sekund. Unni holdt hodet kaldt, og kunne spurte i mål som veteranmester i klassen for damer over 80.

– Men det er i skogen jeg liker meg best, understreker den uslitelige veteranmesteren.

Tove til topps

Skogsløpene startet lørdag, med langdistanse fra golfbanen på Skremma i Ski.

–Terrenget i Gaupesteinmarka er krevende, forteller Tove Strand.

-Jeg følte meg sterk og løp stort sett rett på gjennom terrenget hele veien. Men til fjerde post gikk det galt. Jeg skar ut av kurs i grøntfeltene og havnet på feil side av en ås. Den bommen kostet meg tre minutter. Jeg var sikker på at dette ikke kom til å bli noe toppløp. Men i resten av løypa orienterte Måren-løperen prikkfritt, og konkurrentene bommet bak henne. Så i mål kunne Tove spurte inn som veteranmester 2018.

Også Unni Bøhlerengen hadde full klaff og tok sin andre seier.

På pallen i øsregnet

Kjersti Holt Hanssen fulgte fint opp under mellomdistansen på søndag.

– Vi fikk et overraskende langt strekk til første post, forteller Kjersti.

-Jeg satset på høyt tempo, løp rett på og brukte kompasset mye. Regnet øste ned, men det plaget meg ikke. Terrenget var nydelig å løpe i. Det var slake furuåser og lite hogst, men litt diffust.

- Du hadde en bom på femte post, var det der seieren glapp?

- Jeg dro for langt til venstre og tapte omtrent 45 sekunder. Men jeg hadde ikke klart å ta inn vinneren uansett, smiler Kjersti. Hun var godt fornøyd med andreplass, og kunne entre seierspallen i øsende regnvær, sammen med klubbvenninnen Tove Strand som ble nummer tre.