Den fjerde utgaven av Oscarsborg akustiske går av stabelen i helgen. Nå er festivalen såpass etablert at det kun er gjort små forandringer på festivalområdet.

– I år går det båter fra Drøbak, Oslo, Fagerstrand og Sætre ut til festivalen, forteller festivalsjef Hans Petter Haaland mens vi sitter på båten over fra Drøbak for å se hva som er nytt av året på Oscarsborg akustiske.

Chillout

Ved Østre strandbatteri blir det i år en mulighet for folk og sette seg ned og ta en pust i bakken.

– Dette blir et loungeområde som er trukket litt bort fra scenene. Her blir det gode stoler å sitte i for dem som trenger en liten pause fra musikken, sier Hans Petter som legger til at det heller ikke er så verst og sitte der bare for og nyte utsikten over Drøbaksundet.

Billetter – bånd

Vil du komme deg raskest mulig fra båten og inn på festivalområdet? Fra og med torsdag kan du bytte inn billetten din på torget i Drøbak og få på festivalbånd. Dette gir billettkontrollørene litt mindre jobb og køen inn til Borggården vil gå raskere.

Les mer om festivalen:

– Hjem til Drøbak!

Magnus Grønneberg har gode minner fra Oscarsborg akustiske

Kurt Nilsen: - Sammen skal vi lage tidenes fest på Oscarsborg

Båt

I gjestehavna på Oscarsborg er det mulig å legge til med båt mot at man løser billett på automat, eller man kan betale direkte til havnevakta. Man kan ikke reservere plass i havna.

– Allerede nå er det folk som har kommet med båtene sine og lagt de til kai, forteller havnevert Berit Fredheim til Amta. Det største trykket får vi nok på torsdag antar jeg.

Mat og drikke

Matserveringen og barene står på samme sted som i fjor, rett ved hovedinngangen til borggården. Nytt i år, er at det er blir en «mini»-bar ved de to scenene.

– Her oppe, med utsikt rett imot scenen der Timbuktu, CC Cowboys, Kurt Nilsen, Emilie Nicolas og Bertine Zetlitz skal spille, blir det plassert en liten bar så folk skal slippe og gå bort fra konsertene når de vil ha påfyll, sier Haaland.

De fleste barer og betalingspunkt tar kun kort.

Har du kun kontanter, så må du beregne litt ekstra køtid.

Praktisk info

Følgende er ikke lov til å ha med: Profesjonelt foto-, video,- og lydopptaksutstyr.

Les mer om hva som skjer på Oscarsborg:

20 år med Pondus og vennene hans 

Gav 100.000 kroner for Pondus-stripe