Nå er det kun to uker til Oscarsborg akustiske går av stabelen, og Magnus Grønneberg, vokalist og frontfigur i CC Cowboys, ser fram til å komme tilbake med resten av bandet.

– Jeg holdt en solokonsert på Oscarsborg for to år siden. Solen skinte, flere hundre hadde møtt opp for å høre på, og backstage satt jeg og snakket med gode kolleger, Abel og Paus, forteller Grønneberg.

– Etter en vellykket konsert, ble jeg fraktet i helikopter til Langesund, hvor CC Cowboys spilte for en utsolgt Wrightegaarden. Det var et godt minne fra Drøbak og Oscarsborg, sier han.

I år går Fredrikstad-bandet på scenen den andre dagen av Oscarsborg akustiske.

– Planlegger du noe spesielt til konserten din på Oscarsborg?

– Vi har et reportuar som spenner seg 25 år tilbake og frem til i dag, det er spesielt nok, sier Grønneberg.

Allerede i 1990 ga CC Cowboys ut deres første album, Blodsbrødre, som ble kåret til årets nykommer under Spellemannprisen samme år. Siden har de gitt ut en rekke album og låter som har toppet listene, så publikum på Oscarsborg akustiske kan vente å høre flere godbiter fra rockebandet.

Etter så mange år i bransjen, har Grønneberg innarbeidet en slags rutine før hver konsert.

– Jeg pleier å se litt over reportuaret, varme opp stemmen litt, småpratet med gjengen og ta et glass hvitvin, avslører han.

CC Cowboys etterfølges av Timbuktu & Damn under Oscarsborg akustiske, og Grønneberg håper han får med seg konserten deres.

– Hva jeg får se av andre artister er usikkert, men Timbuktu hadde vært kult!