12 flyktninger er statister: – Det var spennende å få mulighet til statistrolle

Av

Hasib Ullah Arefzada er en av flere unge flyktninger fra Nesodden som er med på Oscarsborgoperaen Aida. – Det er spennende å få vist seg frem og Oscarsborg Operaen har er en bra referanse, sier han.

DEL

De er 12 unge flyktninger på Nesodden som har blitt med og spiller soldater i operaoppsetningen som har premiere onsdag.
Hasib kom fra Afghanistan til Norge for fire år siden.

Han er kjent med teater før og i fjor var han med på en teateroppsetning «De Utvalgte» på Nesodden.

– Jeg var med i fjor også, og når jeg fikk muligheten i år så tenkte jeg det kunne være spennende og meldte meg på, sier Hasib Ullah Arefzada.

Ble spurt

Jutta Bachmann fra Nesodden koordinerer logistikken rundt disse 12 unge statistene. Hun leder prosjektet «arbeid for ungdom», som disse ungdommene er med i og som er en del av integreringsprogrammet for mindreårige flyktninger. Prosjektet er et samarbeid mellom Ungdom & Fritid, Integrering og mangfold og andre enheter i Nesodden kommune.

– Det var i denne sammenheng at det kom tilbud fra Oscarsborg Operaen. De spurte om vi ville bli med. Det takket vi ja til, forteller hun.

– Fin erfaring å ha med seg

På generalprøvedagen er de veldig opptatt og programmet må følges. Det er tid for å skifte før prøvene. De møter så til foto for Amta. Det er mange baller i lufta.

– Blir det spennende å skulle opptre for Dronning Sonja 21. august?

– Ja, det er morsomt at dronningen kommer og ser på oss, i det hele tatt er det spennende at folk kommer å se på oss, sier Hasib.

– Hva vil dette bety for deg senere, tror du?

– Det kan være en fin erfaring å ha med seg når du skal søke jobb. Oscarsborg Operaen er en veldig stor referanse å få med seg, sier Hasib.

Fin opplevelse

Amta møter også en soldatstatist fra Ski. Det er Birger Øystein Kristoffersen.

– Hvorfor har du meldt deg som statist?

– Jeg har vært med en gang før og da de ringte og fortalte de trengte statister svarte jeg ja til det. Det er fin musikk og en veldig fin opplevelse å være med på, sier Kristoffersen.

– Gleder dere til premièredagen?

– Ja det blir spennende og vi håper på fint vær og ikke for mye regn. Vi er jo under tak, men for publikum vil det jo bety mye at det ikke regner, sier Kristoffersen.

Under prøven viste statistene at dette var noe de behersket. De viste presisjon og profesjonalitet på scenen.
Publikum kan vente seg en storslagen innsats fra både profesjonelle og statister.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags