Gå til sidens hovedinnhold

En kan spørre seg om fristelsen til å være bekymret på TV rett og slett ble for stor

Artikkelen er over 5 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Mandag gikk ordfører Nina Sandberg høyt ut i NRK og annonserte at hun vil be om at sprengningen av grunnene i Oslofjorden stanser umiddelbart, enda Fylkesmannen melder at dokumentasjonen for grunnene som det nå arbeides med forsvarer sprengningen. «Jeg er svært bekymret for at Nesodden og andre kommuners tillatelser kan være gitt på feil grunnlag» sier Sandberg nå til NRK og i egne kanaler på sosiale medier. Denne bekymringen meldte seg ikke hos Sandberg verken i høst da Nesodden MDG sammen med yrkesfiskere og miljøvernere ropte varsko om saksbehandlingen. Heller ikke Amtas sak 15. januar om den manglende rapporten fra Norconsult fikk Sandberg til å kaste seg over telefonen, verken til herværende redaksjon, eller NRKs for den del.

«For Nesodden har det hele tiden vært forutsatt at utbedring av farleden ikke skal føre til giftutslipp og forurensning av livet i havet», uttaler Sandberg. Vel, det spørsmålet har på alle måter vært omdiskutert både i kommunestyresalen på Nesodden og i andre kanaler. Nesodden Arbeiderparti stemte da i tråd med rådmannens innstilling, om opposisjonen – og endatil samarbeidspartner MDG – skrek aldri så høyt. Sandbergs plutselige kuvending går inn i et mønster og er slett ikke noe som får redaksjonen til å heve øyebryn. Men denne gangen får vi oss til å lure på hva som er motivet.

En kan spørre seg om fristelsen til å være bekymret på TV rett og slett ble for stor, spesielt sett i lys av nyheten om at Nina Sandberg sikter seg inn mot en stortingskarriere. Vi håper imidlertid selvfølgelig det er hensynet til miljøet.

Kommentarer til denne saken