Kronglete vei videre

Bro eller tunnel? Bård Hoksrud (FrP) er helt sikker på at partiet er for bro, men hvem som skal ta den endelige avgjørelsen er han ikke sikker på.

Bro eller tunnel? Bård Hoksrud (FrP) er helt sikker på at partiet er for bro, men hvem som skal ta den endelige avgjørelsen er han ikke sikker på.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det er kommet inn 130 høringsuttalelser for alternativene til kryssing av Oslofjorden. Selv ikke statsråd Bård Hoksrud (FrP) er sikker på veien videre.

DEL

– Vi har fått inn 130 høringsuttalelser, først og fremst fra offentlige instanser, men også fra lag, foreninger og privatpersoner, sier Ingeborg Olsvik, informasjonsansvarlig for prosjektet i Statens vegvesen.
Hvor veien går videre, er Olsvik ikke sikker på.
– Vi har jo allerede kommet med en anbefaling som bygger på de fakta vi har hentet inn, men hvem som tar den endelige avgjørelsen, der høringsuttalelsene blir hensyntatt, er jeg ikke sikker på, sier Olsvik til Amta. – Går ut fra at dette er en sak for regjeringen, sier hun.
Heller ikke statsråd Bård Hoksrud (FrP) er sikker på hvor saken ender, og hvem som skal ta det endelige valget. Han viser til Vegdirektoratet, som Amta ringte og endte hos nevnte Olsvik i Statens vegvesen.
Kommunene og fylkeskommunen på andre siden av fjorden har levert inn sine høringsuttalelser før fristen 1. mars. Frogn søkte om utsettelse til 24. mars, etter kommunestyremøtet.
Nesodden har behandlet saken, men har ikke sendt inn høringsuttalelsen, slik at denne må opp til ny behandling som en ekstrasak i kveldens formannskapsmøte, og kommunestyremøtet 12. mars.
Amta skrev i går at Buskerud fylke er for bro. Dette er ikke riktig. Fylkesrådmannen foreslo bro, men fylkesutvalget stemte for tunnel.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken