Stor skogbrannfare på Østlandet – og sommerværet fortsetter: – Vi ser for oss at varselet vil stå lenge

ØKENDE FARE: Skogbrannfaren er økende, ifølge statsmeteorolog Frode Hassel. Her fra en skogbrann i på Røysåsen tidligere i sommer.

ØKENDE FARE: Skogbrannfaren er økende, ifølge statsmeteorolog Frode Hassel. Her fra en skogbrann i på Røysåsen tidligere i sommer. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er stor fare for skogbrann om dagen.

DEL

(Østlandets Blad): Meteorologisk institutt melder torsdag om lokalt stor skogbrannfare Østafjells. Og faren blir ikke avblåst før det kommer vesentlige mengder med nedbør. Folk oppfordres til å være forsiktige med åpen ild.

Lokale byger

Ifølge statsmeteorolog Frode Hassel ser det ut til at varselet vil holde seg i ganske lang tid fremover.

– Det er ventet noen lokale regnbyger. Men det er så små områder, og vil tørke fort opp igjen, så vi ser for oss at varselet vil stå lenge, sier Hassel.

Selv om ettermiddagsbygene kan bli kraftige der hvor de treffer, er det totalt sett ventet lite nedbør framover.

– Selv der de kommer, monner det ikke så mye.

Økende fare

Og sommertemperaturene er kommet for å bli en stund.

– Det er varmt nå, rundt 26 grader på Blindern, og det er det ventet i morgen og. Det blir kanskje litt kjøligere igjen mot slutten av helgen og i begynnelsen av neste uke, men så stiger temperaturene igjen, og det blir varmt mot neste helg.

Det er ikke veldig mye vind i vente.

– Det blir litt solgangsbris, men jeg ser ikke for meg noen voldsomt sterke vinder.

Skogbrannfaren er økende. Hassel ber folk om å være ekstra oppmerksomme, og minner om at engangsgrillen er en vanlig synder.

For øvrig er det det generelle bålforbudet som gjelder nå, som forbyr bruk av åpen ild i og i nærheten av skog og annen utmark mellom 15. april og 15. september.

Ifølge brigadeleder Svein-Erik Smestad i Follo Brannvesen er det ikke snakk om å innføre totalforbud mot bruk av åpen ild i Follo enda, men fortsetter været slik som nå, tror han ikke at det vil gå mange dagene før det blir innført.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags