Oslofjorden: Øvelsesleder Søren Rodriguez i Nesodden brannvesen forteller at det igjen er klart for ny storøvelse i Oslofjorden mellom Nesodden og Fornebu.

– Det er samme scenario som forrige øvelse, men med nye mannskaper. Øvelsen starter klokken 17 og vi regner med å runde av cirka klokken 19, sier Rodriguez til Amta.

Det dramatisk scenarioet nødetatene får bryne seg på lyder som følger: Kapteinen på en charterbåt blir involvert i knivstikking før den store charterbåten krasjer inn i Huldra som er full av nesoddinger.

Rodriguez har ansvaret for at alle får trent på samhandling mellom brannvesen, politi, ambulanse hovedredningssentral, redningsskøyter og 330-skvadronen på Rygge.

Fra nordre Nesodden vil man under kveldens øvelse kunne se både røyk, helikopter og mange båter i aksjon.

Slik så det ut fra Oksval-området forrige torsdag. Saken fortsetter under bildet.

Nye team prøver seg

Kveldens øvelse er nummer to av fire, og totalt er over 400 personer involvert i øvelsene. Det er nytt mannskap som skal drilles, og øvelsesleder Rodriguez tar med seg oppsummeringen fra den første øvelsen.

- Det er problemer med å få med et godt spill fra nødetatene. De er underbemannet og har ikke kapasitet til å være skikkelig med på øvelsen. Det går ut over mannskapene som aksjonerer på hendelsen. Vi ser også at det er mye vanskeligere å samhandle på fjorden enn på land, sier lederen.

Det er også positive tilbakemeldinger å merke seg.

- Vi har funnet gode evakueringsveier og metoder, de involverte synes det har vært en god treningsarena og "knivstikkingen" er et realistisk scenario, sier Rodriguez og takker alle som er med på å gjøre fjorden vår tryggere.