På Flaskebekk står det et minnesmerke over tre falne motstandsmenn fra 2. verdenskrig

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Minnetavlen ble planlagt av Milorg D13 og avduket av forsvarsminister Jens Christian Hauge.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er i år 32 år siden minnetavlen ble satt opp på Flaskebekk. 2 år senere ble speiderne og St. Georgs gildene på Nesodden bedt om å overta denne viktige markeringen av Minnesmerket 8. mai på Norges Frigjøringsdag. Som medlemmer av St. Georgs gildene ble det naturlig at vi, dagens medlemmer, har holdt tradisjonen i hevd. Forsvarsminister Jens Christian Hauge avduket minneplaten på vegne av Milorg D 13 den 8. mai 1989.

Gildemedlemmene har med glød gått inn for saken i mange år, men det har ikke vært enkelt å få mange til å møte fram der hvor platen er plassert. Likevel er stedet riktig, da det var der handlingen skjedde. Vi er mange som i alle disse årene har tenkt på våre tre helter som utgjorde en viktig del av at krigen gikk mot slutten.

Vi synes det er vemodig å trekke oss litt tilbake fra dette arbeidet, men etter hvert stoler vi ikke helt på at helsen holder år etter år. Befalsforeningen kom med noen år senere og har i denne tiden vært en viktig del av seremonien. De fortsetter arbeidet, og vi er glade for at Nesodden kommune, v/ ordfører Truls Wickholm har overtatt ansvaret for at høytideligheten vil fortsette i årene framover.

I år har vi delt arrangementet i to ved en høytidelig markering på Flaskebekk, stedet der det skjedde, og en mer munter samling på Varden leir.

De frammøtte blir kjørt med buss fra Flaskebekk til Varden leir. Vi vil gjerne at folk på Nesodden skal minnes dagen og de tre guttene som ga livet sitt 4. juli 1944.

Programmet starter kl. 1800 og vil bli detaljert annonsert nærmere 8. mai. Det vil bli et allsidig program hvor også barna vil få det hyggelig. Vi får korpsmusikk og selvfølgelig taler som vil si noe om hva som skjedde den vonde dagen, men også is, pølser og vafler.

Vi håper så mange som mulig vil møte fram og sammen med oss minnes hva som skjedde sommeren 1944, og med dette få si takk for mange år med engasjement hver 8. mai fra 1989.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.