For de mest vågale blant oss, arrangerer kulturkontoret i Frogn kommune, fellesbading i Badeparken på formiddagen Påskeaften

Vi serverer kakao til barskingene som hopper i vannet denne dagen, lover Elisabeth S. Fladmo fra kulturkontoret.

På kvelden påskeaften, blir det konsert på Sjøstjernen med jazzgruppa Båkgårdsbandet. Der finner vi Thomas Edvardsen, jazzpianist fra Drøbak. LES: Jazzer opp stemningen på Sjøstjernen påskeaften

Hellviktangen

Hellviktangen har påskeåpen kafé fra skjærtorsdag til mandag andre påskedag med utstilling av nesoddkunstner Erik Solheims bilder. (klokka 12-19)

To gård/Fundingrudhuset

To Gård er åpen for servering 1. påskedag 27.3. kl. 11-15.30. Mandag 2. påskedag holder Nesodden historielag sin utstilling «Utvandring til USA fra Nesodden» åpen i Fundingrudhuset ved To Gård.

Drøbak kino

I påsken viser kinoen filmene Batman v Superman, Eddie the Eagle, Kung Fu Panda 3 og den tredje filmen i Divergent-serien: Allegiant.

Riding på Skuterud

Skuterud går i Nordre Frogn oppfordrer de hesteinteresserte om å besøke de for fine rideturer i påsken. Se mer på Skuterud.no.

Follo museum

Frem til søndag 27. mars har Follo museum åpent med aktiviteter for små og store – eggmaling, dyre-quiz og annen moro. Tirsdag og onsdag kan du dessuten støpe små smykker og figurer.

Kirkene:

Kveldsmat skjærtorsdag, pasjonsgudstjeneste og strykekonsert langfredag, påskenattsmesse påskeaften og gudstjenester 1. og 2. påskedag.

– Påsken er kirkens største høytid og vi har mye på programmet, sier sokneprest Dag-Kjetil Hartberg og trosopplærer Svanhild Moen Refvik.

Kveldsmåltid

I morgen, skjærtorsdag, inviteres det til kveldsgudstjeneste i Frogn kirke, ledet av vikarprest Petter Lind. Han tidligere vært lærer og inspektør ved Seiersten ungdomsskole. Etter gudstjenesten er alle velkomne til å spise kveldsmat i kirken.

Noralv Teigen deltar

Fredag er den mørkeste dagen i påsken, med pasjonsgudstjeneste i Drøbak kirke på formiddagen.

Tekster, dikt og musikk tar tilhørerne inn i langfredagens hendelser på dagen som kalles alle dramaers mor.

Tradisjonene tro stiller skuespiller Noralv Teigen med sin mesterlige langfredagsmonolog, akkompagnert av kantor Hans Martin Molvik.

– Teigens monolog har bergtatt oss over flere år. Svært mange setter pris på den. Teigens lange erfaring gir budskapet stor tyngde, sier Hartberg som i dag, onsdag, leder til sammen tre gudstjenester.

Strykekvartett

Langfredag kveld blir det påskekonsert med Oslo Camerata, en strykekvartett fra Barratt Due. De framfører Joseph Haydns «Jesu syv ord på korset». Også her leser Noralv Teigen tekster.

Påskenattsmesse

For tredje gang inviterer vi til påskenattsmesse, et litt annerledes konsept med utspring i en svært gammel tradisjon, sier Dag-Kjetil Hartberg. Det er sokneprest Anne Mathilde Klare som leder messen som starter en time før midnatt. Drøbak kirke ligger i stummende mørke der tilhørerne samles. Påskeilden tennes og påskeevangeliet lest før man blir ført inn i en mørk kirke. Der tennes alle hver sitt lys.

– Interessen for slike messer har økt de siste årene, også i vårt område, sier Hartberg.

Tenner lys

1. påskedag er den største festdagen i Den norske kirke. Da feires høytidsgudstjeneste i Drøbak kirke. Store og små ønskes velkommen. 2. påskedag blir det gudstjeneste i Frogn kirke. Begge ledes av Anne Mathilde Klare.

Keltisk kveldsbønn

Skjærtorsdag er det felleskirkelig keltisk kveldsbønn i Gjøfjell kirke etterfulgt av felles måltid med samtale ledet av Synnøve Sakura Heggem og Bjørn Hansen. Pinsekirken og Misjonskirke deltar og kantor Ingeborg Christophersen spiller. 

Musikkgudstjeneste

Langfredags ettermiddag er det musikkgudstjeneste i Nesodden kirke med musikk av Vivaldi, Bach, Pergolesi og Hovland. Med Svein Hunnestad, Ingeborg Christophersen (orgel/fløyter), Guro Lødemel (sang) og Karolina Radziej (fiolin). Skuespiller Lasse Halvorsen Valdal leser teksten.

Nattverd

Første påskedag er det høytidsgudstjeneste med nattverd i Nesodden kirke ved Synnøve Sakura Heggem og Ingeborg Christophersen. I tillegg medvirker den iranske sangeren Mahsa Vahdat og hennes mann, komponisten og musikeren Atabak Elyasi. I Skoklefall kirke er det også nattverd med Svein Hunnestad og Stefan I. Zlatanos. Begge gudstjenester fulgt av kirkekaffe.

Vesper

Mandag andre påskedag om kvelden blir det vesper i Skoklefall kirke med «påsken i kortversjon» ved Svein Hunnestad og et band bestående av Trygve Beddari, Tov Ramstad og Anne Margareth Nilsen. Hildegunn Solbøs bilder blir utstilt og det blir kirkekaffe.

Video: Slik farger du påskeeggene:

Bruk dette trikset og server fargede egg til påskefrokosten - uten å få maling over hele kjøkkenbenken.

Video: Slik skreller du egg på 1-2-3

Sitter du igjen med halve egget i skallet når du skal skrelle egg? Benytt deg av dette trikset og skrell eggene til påskefrokosten på 1-2-3.