Navn: Stein Thorsrud

Alder: 69

Bosted: Fjellstrand

Yrke: Pensjonert brannmann og styremedlem i Fjellstrand vel

– Dere ble frastjålet ved fra Nyborgjordet. Dere har senere fått tips fra en som kan ha sett fyringsveden. Har dere funnet ut hvor den har forsvunnet?

– Jeg har i etterkant fått vite at noen tror de har sett to biler her med henger, som hadde veden vår liggende i 40-liters sekker. Sekkene så ut som noe du kan kjøpe, og veden så ut som rest-ved. Mer vet vi ikke.

– Hvem vil du gi en rose?

– Det må være alle som står på og jobber for at folk skal ha det fint rundt seg. Selv jobber jeg med Nyborgjordet og det gjør jeg for ungene våre.

– Kan du si en ting med Nesodden som er bra, og en ting som kunne ha vært bedre?

– Jeg synes det er veldig koselig her ute. Går du tur på Fjellstrand, hilser folk på deg. Når venner kommer hit, blir de positivt overrasket over dette. Jeg er født og oppvokst i byen i en annen tid, men der kjenner du nesten ikke naboen lengre. At en er kjent med hverandre her ute, setter jeg pris på. En ting som kunne ha vært litt bedre, er at det kunne vært litt flere butikker her. Vi har Tangen senter, men vi må nesten reise til Vinterbro, eller Drøbak for å få tak i enkelte andre, forskjellige ting.

– Har du et godt råd du har fått som du kan dele med andre?

– Husk at det kommer ingenting i en lukket hånd. Det ordtaket synes jeg er fint.

– Hva ser du helst av serier?

– Jeg er veldig glad i krimserier. Eller så synes jeg serien «Oslo brenner» er bra og fin. Jeg var spent på om denne var veldig rosenrød, men den var veldig ekte. Jeg kjenner mange som er med i serien, og det var litt spesielt. Den tar ærlig opp hvordan brannmannsyrket er.