Planlagt støttekonsert for etterlatte ved selvmord avlyses

AVLYSER STØTTEKONSERT:   – Vi ønsket å skape oppmerksomhet og åpenhet, og gi rom for refleksjon og noe påfyll av kunnskap om et tema som kan være vanskelig å forstå.  Nå er det med tung hjerte vi avlyser sier de.  F.V. Annette Grønstad, Idun Thorvaldsen og Bente Bjerknes.

AVLYSER STØTTEKONSERT: – Vi ønsket å skape oppmerksomhet og åpenhet, og gi rom for refleksjon og noe påfyll av kunnskap om et tema som kan være vanskelig å forstå. Nå er det med tung hjerte vi avlyser sier de. F.V. Annette Grønstad, Idun Thorvaldsen og Bente Bjerknes. Foto:

– Vår planlagte støttekonsert for etterlatte ved selvmord på Sjøstjernen Cafe i Drøbak 18. mars må dessverre avlyses, sier initiativtager Idun Thorvaldsen.

DEL

Støttekonserten skulle gå til inntekt for arbeid med psykisk helse og forebygging av selvmord. Det var lagt opp til fri inngang og innsamling av støtte til LEVE- Landsforeningen for etterlatte ved selvmord. Konserten skulle holdes 18. mars.

– Vi har fulgt nyhetene de siste dagene, både på nasjonalt og lokalt nivå. Etter å ha vurdert situasjonen grundig, kan vi ikke se at det er forsvarlig å gjennomføre konsertene neste uke, og ser oss derfor nødt til å avlyse, sier Idun Thorvaldsen.

Avlyser med tungt hjerte

– Det er med tungt hjerte vi blir nødt til å ta denne beslutningen – mange har engasjert seg i forberedelsen av konsertene, og vi vet at dette er et tema som er viktig og berører mange. Men vi kan ikke gjennomføre en konsert som handler om å velge å leve, samtidig som vi åpner for smittespredning som gjør at noen kan miste livet, sier Thorvaldsen.

De håper inderlig det kommer en mulighet til å ta opp igjen planen om en slik støttekonsert ved en senere anledning.

– Vi oppfordrer også til å støtte LEVE på Vipps #55142.

Skulle gi rom for refleksjon

– Hele ideen startet på karaokeappen «Smule». Der ble jeg kjent med Vidar Worum fra Finnsnes. Vi har sunget flere duetter sammen på appen, og da jeg fikk vite at han skulle sørover i mars, foreslo jeg at vi skulle holde konsert sammen, sier Thorvaldsen.

De ønsket å holde en støttekonsert.

– Det var på den tiden Ari Behn tok livet sitt og dette er et tema som Vidar er opptatt av. Etter litt undersøkelse fant vi organisasjonen LEVE, som vi syntes gjorde mye viktig arbeid, supplerer Thorvaldsen.

Med seg fra «Smule» hadde de også fått Wenche Rasmussen fra Sarpsborg, som vil være med på en av sangene.

– Vi ønsker å skape oppmerksomhet og åpenhet, og gi rom for refleksjon og noe påfyll av kunnskap om et tema som kan være vanskelig å forstå. Håpet er å bidra til økt innsikt i hva vi som enkeltmennesker og som samfunn kan gjøre for at flere skal velge å leve, forteller Thorvaldsen.

SKULLE VÆRE GJEST:  Idun Thorvaldsen har invitert Annette Grønstad for å fortelle om sine erfaringer. Hun mistet sønnen sin Adrian August i selvmord i april 2017.

SKULLE VÆRE GJEST: Idun Thorvaldsen har invitert Annette Grønstad for å fortelle om sine erfaringer. Hun mistet sønnen sin Adrian August i selvmord i april 2017. Foto:Ville dele sine erfaringer

Det var meningen at de skulle få god hjelp av gjestene Annette Grønstad fra LEVE og lokale KrF-politiker Bente Bjerknes. De skulle hver på sin måte dele sine erfaringer underveis.

Annette Grønstad har nylig flyttet til Drøbak og opplevde at sønnen Adrian August valgte å avslutte livet i april 2017, da han var 16 år gammel. Hun ønsket blant annet å snakke om at ingen har taushetsplikt hvis noen forteller deg at de tenker å ta livet sitt.
LEVE har betydd mye for henne i ettertid.

Bente Bjerknes jobber som familieterapeut og er styreleder på Krise- og incestsenteret i Follo og har dermed selv erfaringer på området.

– Jeg skulle si noe om hvordan vi som enkeltmennesker og samfunn kan forebygge selvmord, og at man må våge og stille spørsmål, forteller hun.

– Hva er din kommentar til at dere må avlyse?

– Dette er veldig leit, men vi må forholde oss til nasjonale helsemyndigheter og de løpende vurderingene som gjøres av Frogn kommune. Dette handler jo om å forebygge smittespredning i størst mulig grad. Jeg håper vi kan gjennomføre konserten på et senere tidspunkt. Arbeidet for å forebygge selvmord er svært viktig. Likeledes arbeidet med å støtte foreningen LEVE, avslutter Bjerknes.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.