Operasjonsleder Gisle Sveen om siste helgen i 2018: - Uvanlig stille i de tusen hjem. Folk har tatt seg en pause i festingen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Helgen før nyttårsaften har vært det politiet kaller unormalt stille. - Ingen henvendelser om husbråk eller slåssing i hverken Frogn, Nesodden eller resten av Follo, betyr at lite har skjedd, sier operasjonsleder Gisle Sveen ved Follo politistasjon.

DEL

Operasjonslederen finner ingen loggførte hendelser i Follo for den siste lørdagsnatten i 2018.

- Inneklemte dager gjør nok sitt. Fredag og lørdag denne helgen har ikke vært noe utelivsnetter sånn sett, sier operasjonsleder Gisle Sveen.

Han tror folk har tatt seg en pause etter festing i romjula.

- Med nyttår rett rundt hjørnet, er det ikke så uventet. Vi har ingen logger som forteller om hverken husbråk eller slåssing. Noe har mest trolig skjedd, men at vi ikke har fått en eneste meldinger om slike ting tolker jeg som en indikasjon på at lite har skjedd.

Sveen forventer en god del mer å gjøre mandag, når folk smeller igang nyttårsfeiringen.

- Ekstra politi på vakt?

- Ja, det har vi alltid når det er slike større anledninger som kan planlegges. Natt til 1. nyttårsdag er en av dem, bekrefter Gisle Sveen.

- Får dere noen meldinger om folk som skyter opp fyrverkeri i hytt og vær?

- Vi har kun fått én slik melding, det var fra Tårnåsen, men det var umulig å lokalisere, svarer Sveen som ikke vil si om folk flest har blitt flinkere til å vente med rakettsmellene til nyttårskvelden.

- Vi får se, det er for tidlig å si, for det pleier å være mange som skyter opp restlageret sitt de påfølgende dagene. Skjer det oppskyting av raketter og fyrverkeri nattestid utenom nyttårsaften, er det grunnlag for å vurdere anmeldelse ut fra ordensforstyrrelse, sier operasjonsleder Gisle Sveen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken