FOLLO: Fredag ettermiddag har Politiet i Follo og Østfold - Øst Politidistrikt lagt ut en melding på sin facebookside. I meldingen skriver de at politiet har fått informasjon om at det er øst-europeiske vinningskriminelle på tokt i lokalmiljøet i Follo og Østfold.

– Disse gir seg gjerne ut for å være dørselgere, men det de egentlig driver med er rekognosering i villastrøk. Tidligere har de også gitt seg ut for å være døve og stumme.

I den forbindelse ønsker politiet at publikum gir beskjed snarest mulig på telefonnummer 02800 dersom man får besøk av slike dørselgere, slik at politiet kan kontrollere dem og kartlegge hvor de rekognoserer.

– Om du får dem på døra, så er det også viktig at du ikke slipper dem inn eller gir dem tilgang på noen informasjon om deg og din husholdning, oppfordrer politiet.

Tre timer etter at innlegget ble publisert har innlegget fått 24 kommentarer og 541 delinger. Blant de som har kommentert er det folk som har hatt personer på døra blant annet på Siggerud, Langhus, Vestby og i Moss.