Innsatsleder i Øst politidistrikt, Frode Petersen, anslår at 60-70 personer, pluss hunder, søndag formiddag er i aksjon i søket etter personen som er meldt savnet.

Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Norske redningshunder bidrar sammen med politiet.

Slik jobber de

Personen det letes etter ble sist sett lørdag 18. mars. I følge politiet var han da på et sang- og meditasjonskurs på Grendehuset i Hvitsten. Etter det har ingen sett noe til ham.

–Vi tar utgangspunkt det siste stedet han er sett og jobber etter sykkelhjulmodellen, forteller innsatslederen.

I modellen tegnes sirkler med utgangspunkt i grendehuset. Sirklene deles inn i teiger der det settes inn søk med folk og hunder.

Det er et stort areal som gjennomsøkes og innsatslederen er svært glad for at mange stiller opp frivillig.

– Er det noe folk skal følge spesielt med på?

Det er sendt ut bilde på Twitter og vi oppfordrer hyttefolk i området Hvitsten og Son til å sjekke hyttene, så ingen har tatt seg inn på disse. Det gjelder også hytter som er utleid via air b'n'b eller tilsvarende, slik at vi ikke går glipp av viktig informasjon, sier innsatslederen.

To teorier

På spørsmål om det fortsatt er håp om å finne vedkommende i live, svarer innsatsleder:

Det er det absolutt. Vi vet jo ikke, han kan jo ha falt og slått seg, men han kan også ha tatt seg inn på en hytte uten ønske om å bli funnet. Det er de to teoriene vi jobber ut fra.

Fysisk skal mannen, med mindre han er skadet, være kapabel til å gå i terrenget.

Om planen utover søndag, sier han at de skal dekke opp flest mulig av teigene, mens de etter hvert vil bevege seg mot Son, men også Vestby sentrum.

Vi holder alle muligheter åpne. Har folk en gammel hytte i skogen de ikke har brukt på lenge er det veldig fint om de sjekker ut den. Mange av bygningene er låst og vi har ikke tatt oss inn i disse.

Har du tips til politiet om den savnede: Ring 02800.

Tips blir vi veldig glade for. Det gjelder observasjoner som er gjort gjennom hele uka, fram til i dag, avslutter innsatsleder Frode Petersen.