Gå til sidens hovedinnhold

Uten planer glipper det

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da Høyre vant kommunevalget i 2015 fortalte de sine velgere at de hadde valgt å samarbeide med AP. I realiteten har vi i det siste sett lite til dette samarbeidet. Høyre kan velge på øverste hylle, og i saker hvor de er uenige med AP frir de til FrP og PP, som så langt har valgt å følge Høyre. Vi tror ikke PP så for seg at de ville få så mye makt etter kommunevalget. Vi så det i Ruffen-saken og nå i saken om leie av Torget 4. Det spesielle i denne saken er at administrasjonen i november 2016 leide dette lokalet før det var vedtatt politisk. Amta, og vi mistenker også alle andre, fikk vite om leieavtalen ved at kommunen la ut et innlegg på Facebook.

I vår leder den gang kritiserte vi denne formen for offentliggjøring, særlig når de ikke kunne vise til en plan for lokalet. Vi satt med en følelse av at de visste hva de hadde tenkt med lokalet, men ikke ville ut med hva. Da er det lett å irritere på seg en lokalavis.

Men så viser det seg at de i realiteten ikke har noen plan for lokalet, de ønsket å sikre seg dette fordi det har en god beliggenhet. Og dette var også Høyres argument for å stemme imot en leieavtale. Det finnes ingen plan.

Det er en kjent sak at lokalene var klare for utleie i januar 2016, og fortsatt sto tomme i november. Vi tror nok at eier av bygget, Eva Johansen har hatt interessenter, men at hun har vært selektiv og bevisst i forhold til hva hun ønsker i disse lokalene. Det er bra at hun er bevisst, den riktige leietakeren i disse lokalene kan tilføre byen og Drøbak torg mye.

At administrasjonen ikke hadde en ferdigsnekret klar plan om bruk av lokalene forventet vi ikke. Men vi mener kommunen her burde tatt jobben med å komme med noen konkrete forslag som var realistiske, og at eventuelt politikerne kunne blitt enige om en vei videre. Vi forstår at Høyre, FrP og PP ikke kunne svelge administrasjonens innstilling. Men lokalene har en unik plassering, og politikerne burde sendt saken tilbake til administrasjonen for å få en bedre utredning. Da kunne det som tidligere var julenissens postkontor fortsette å være et lokale med et innhold som alle har glede av.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.