Grethe fra Drøbak overtok da statsråd Høie ble opptatt

Fra venstre: Ola Nordal, politisk rådgiver Grethe Reinhardtsen fra Frogn, styreleder Erik Nord, Siv Heiene, Finn Arctander og Martin Kjeve.

Fra venstre: Ola Nordal, politisk rådgiver Grethe Reinhardtsen fra Frogn, styreleder Erik Nord, Siv Heiene, Finn Arctander og Martin Kjeve. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Politisk rådgiver Grethe Reinhardtsen (FrP) fra Frogn representerte regjeringen under den offisielle åpningen av Fossumkollektivets nyeste avdeling ved Årungen i Ås.

DEL

Grethe Reinhardsen forteller at det var en spesielt trivelig oppgave å delta ved åpningen av det nye tilbudet innen rusomsorgen.

Reinhardsen er kjent for mange som kommunestyrerepresentant i Frogn, men det var som politisk rådgiver for Fremskrittspartiet på Stortinget at hun deltok ved åningen av institusjonen, som vil ta imot klienter fra hele landet.

- Men var det ikke en statsråd som skulle åpne dette, Reinhardtsen?

- Jo, Helse- og omsorgsminister Bent Høie. Han måtte delta i Stortingets behandling av opptrappingsplanen for rusfeltet. Der var også lederen av Helse og omsorgskomiteen Kari Kjønnaas Kjos. Debatten foregikk altså samtidig med åpningen av rusinstitusjonen for unge mennesker mellom 18 og 30 år, sier Grethe Reinhardsen.

Hun brenner for dette saksområdet, og tok med glede over jobben som "vikar".

- Det store poenget rent politisk er at regjeringen med sin politikk har lagt til rette for økt kjøp av behandlingsplasser hos private institusjoner. Regjeringen har også lagt til rette for fritt behandlingsvalg innenfor rus og psykiatri. Det kom på plass i fjor høst, og har gjort det mulig for virksomheter som Fossumkollektivet å åpne flere behandlingsplasser sier rådgiveren fra Drøbak.

Ved åpningen sa Reinhardsen at vi lever i en tøff verden med press om å lykkes på alle områder. Det vil alltid være noen som ikke klarer dette. Det kan ende med rusproblemer eller psykiske lidelser, sa Reinhardsen, som la vekt på hvor viktig det er med rehabilitering for å overvinne problemene og komme tilbake til et fungerende samfunnsliv.

Artikkeltags