Politimesteren i Øst politidistrikt: – Ikke alle hos oss bør laste ned appen

BØR VÆRE MED: Politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt anbefaler sine ansatte å laste ned smitteappen, men av sensitivitetsgrunner, er det ikke alle det vil være mulig for.

BØR VÆRE MED: Politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt anbefaler sine ansatte å laste ned smitteappen, men av sensitivitetsgrunner, er det ikke alle det vil være mulig for. Foto:

Mens politimesteren i Sør-Øst politidistrikt ikke anbefaler sine ansatte å laste ned smitteappen, anbefaler politimesteren i Øst politidistrikt at deres ansatte tar den i bruk, så sant det lar seg gjøre.

DEL

Før helgen skrev Sandfjords Blad at politimesteren i Sør-Øst politidistrikt ikke anbefalte deres ansatte å ta i bruk smitteappen, Smittestopp.

Øst politidistrikts politimester stiller seg noe annerledes til at de ansatte tar i bruk appen enn det politimesteren i Sør-Øst politidistrikt gjør.

– Vi anbefaler egne ansatte å bruke applikasjonen, slik at også vi hjelper helsemyndighetene i deres arbeid med å spore og begrense spredningen av viruset, sier politimester Ida Melbo Øystese fra Drøbak.

Appen ble lansert av regjeringen for å spore og begrense smitten av koronaviruset, og store deler av Norges befolkning har allerede lastet den ned til sin mobiltelefon.

– Denne samfunnsdugnaden bør vi i Øst politidistrikt også være med på, sier fortsetter Melbo Øystese.

Men ...

Øst politidistrikt er slått sammen av tidligere Follo, Romerike og Østfold politidistrikter, og omfatter 1700 ansatte i politiet. Selv om politimesteren mener hennes politidistrikt bør være med på samfunnsdugnaden, er det et lite men;

– Når det er sagt er det slik at ikke alle ansatte hos oss bør laste ned mobilapplikasjonen siden den sporer bevegelser. Av sensitivitetsgrunner, vil det være utilrådelig for noen ansatte å installere applikasjonen.

Hun mener det er opp til den ansatte og deres leder å avgjøre hvorvidt det er en god idé eller ikke.

– Den enkelte ansatte i samråd med sin leder er den nærmeste til å vurdere egen sårbarhet knyttet til tjenesteutførelsen, avslutter politimester Melbo Øystese.

Smittestopp

Appen lastes ned på mobiltelefon. Personer som har lastet ned Smittestopp, vil få SMS-varsel dersom de har vært i nærheten av personer med appen som har fått påvist koronasmitte. Dermed kan de gå raskt i karantene og begrense smittespredningen. Varselet inneholder ikke informasjon om hvem den smittede er. Appen vil heller ikke varsle om når det er smittede i et område. Den vil ikke bli brukt til noen form for kontroll av om folk overholder karantenereglene. Dataene skal kun brukes til smittesporing og smittebegrensing.

Artikkeltags