Gå til sidens hovedinnhold

Prisen for denne boligen har steget med sju millioner kroner på få år: – Enorm interesse

Flere titalls tusen personer har tittet på strandeiendommen i Drøbak.

For abonnenter

DRØBAK: I Løkkedalsbakken 11 ved Torkilstranda i Drøbak ligger det nå en enebolig til salgs. Boligen fra 1930 har kun ligget ute for salg i underkant av tre uker, men på de ukene den har vært ute på markedet har den pirret manges interesse.

For til tross for prisantydningen på 15,9 millioner kroner har nesten 44.000 personer klikket seg inn for å se eiendommen på finn.no.

– Det er helt rått, og skjer ikke ofte. Men dette er jo en drømmeeiendom, og denne typen eiendommer får alltid mye oppmerksomhet. Det er mange som titter og drømmer, men som ikke nødvendigvis er reelle interessenter, sier eiendomsmegler Christian Stenerud i Privatmegleren Panorama, som står for salget av eiendommen, før han tilføyer:

– Men interessen fra aktuelle kjøpere har også vært veldig god. Vi er i dialog med flere interessenter, og den kan bli solgt innen kort tid.

– Hvem er det som er potensielle kjøpere her?

– Det finnes få av denne typen eiendommer og slikt sett er dette en svært sjelden anledning. Potensielle kjøpere er for eksempel de som ønsker å ha et hus helt nede ved fjorden og bruke det som sin primærbolig. Ettersom eiendommen ikke har boplikt så kan den også brukes som en sekundærbolig, noe som gjør målgruppen av potensielle kjøpere vesentlig større. En stor andel av boligene i Drøbak har boplikt, sier Stenerud.

Les også

Meteorologen: – Kan vel si det er vinteren som kommer nå

Prisøkning på sju millioner

I 2017 kunne Amta fortelle at tidligere eier ønsket å rive boligen fra 1930 for å bygge ny og moderne enebolig på tomta, etter å ha kjøpt eiendommen for 9,005 millioner kroner i 2014.

Huseieren hadde da fått rammetillatelse fra Frogn kommune til å rive den eksisterende boligen og boden på eiendommen. Han hadde fått tillatelse å starte rivning av boden, men hadde ikke søkt om tillatelse til å starte rivning av boligen.

Det ble det ikke noe av. Men likevel økte prisen på eiendommen fra 9,005 millioner kroner i 2014 til å i 2021 ha en prisantydning på 15,9 millioner kroner.

– Selger har investert noen hundre tusen kroner i oppgraderinger på huset. Men bakgrunnen for prisantydningen er hovedsakelig den generelle prisstigningen i boligmarkedet som har vært enorm de siste årene, sier Stenerud.

I salgsannonsen står det følgende:

«Boligen framstår med relativt enkelt standard. Det foreligger rammetillatelse for oppføring av ny bolig med garasje hvor samlet bruksareal utgjør ca. 499 m².»

Les også

Slik blir julegrantenningene – en kommune dropper folkefesten

Kvadratmeterpris på over 160.000 kroner

– Tror du den kan bli solgt til prisantydning?

– Det tror jeg er mulig, poengterer megleren.

Strandeiendommen har et bruksareal på 97 kvadratmeter, og en kvadratmeterpris på i overkant av hele 160.000 kroner. Men ifølge megleren er dette helt irrelevant i dette tilfellet.

– Her er det beliggenheten du betaler for. Størrelsen på boligen satt opp mot prisen har veldig lite å si i slike tilfeller, understreker han.

Kommentarer til denne saken