FOLLO: Nå håper matmor Sissel Breievne fra Bjerke i Oslo på hjelp til å finne den halvannet år gamle pusen.

Tirsdag formiddag kjørte en nabokvinne fra Bjerke til Kolbotn i Nordre Follo. Da hun stoppet i et boligstrøk hørte hun noen merkelige lyder fra bilen.

– Hun skjønte ikke hva det var, men da de åpnet panseret, så de at det var en katt som lå der. Det var kattegråt hun hadde hørt. Katten var livredd og løp av gårde og forsvant inn en hage rett nedenfor, forteller Sines eier til Østlandets Blad.

Lette i området tirsdag kveld

Passasjeren rakk å ta et bilde av den forskremte katten før den stakk. Deretter tok de kontakt med Kolbotn dyreklinikk for å fortelle hva som hadde skjedd.

Dyreklinikken la ut bildet og oppfordret alle til å holde øynene åpne og ta kontakt med dem dersom noen klarte å fange katten. Bildet dukket opp på Facebook hos matmor Sissel, som kjente igjen katten sin som ikke hadde kommet hjem.

Matmor skrev under innlegget fra Kolbotn dyreklinikk at dette var Sine. Da bileieren så det, ringte hun Sissel og fortalte at hun bodde på Bjerke og at katten hadde ligget under panseret på hennes bil.

– Hun var fryktelig lei seg, forteller Sissel.

Sissel og mannen var allerede på vei til Kolbotn for å lete etter katten da bileieren ringte. Matmor og matfar gikk opp og ned i nabolaget rundt Johan Halvorsens vei, men uten å få svar fra Sine.

Etter jobb onsdag skal mannen ut igjen. Såfremt ingen har funnet katten før det.

Ni liv

Det er en grunn til at man sier at katter har ni liv, og Østlandets Blad krysser fingrene for at historien ender godt.

Hvor lenge Sine har ligget under panseret på bilen, er usikkert. Allerede mandag kveld ble familien urolig da hun ikke kom hjem, slik hun pleier.

Da katten heller ikke sto på døra tirsdag morgen, ble de veldig bekymret. Så dukket altså bildet av Sine i Johan Halvorsens vei opp på Facebook, og søket fortsetter.