– Det var trist. Vi var rett og slett ikke nok på. Litt skuffende, men vi lærer av det, sier DFI-trener, Glenn Christiansen.

Nylig spilte DFIs G16-lag i innebandy regionfinale og møtte hovedstadslaget Tunet. Det gikk ikke som planlagt.

Etter Første periode ledet Tunet 2–1. Da andre periode var over sto det 2–2 mellom finalelagene.

I siste periode rakner det fullstendig for laget fra Drøbak og DFI og taper 3–8.

– Det er veldig skuffende, dette er et lag som vi har slått tidligere i serien. Det var surt, konstaterer Christiansen.

Bare begynnelsen

Stemningen etter kampen var som forventet.

– Den var ikke bra, den var laber. Alle gutta var langt nede og alle anerkjente at vi rett og slett ikke var klare. Vi var rett og slett ikke på hugget, sier Glenn Christiansen.

– Gjengen er fortsatt unge. De lærer en del av dette og bygger videre på det? Det stopper vel ikke her?

– Ja, vi lærer av dette – på den harde måten. Vi hører at flere opplever det samme. Vi snakker på kryss og tvers på andre lag i ligaen og de bekrefter det. Man merker at man taper litt i begynnelsen, men så snur det etter hvert. Det er rett og slett en god lærdom bare det å stå i en finale, sier han og legger til:

– Det stopper absolutt ikke her. Det gror godt i Drøbak på innebandysiden, så det kommer mange unge spennende oppover i rekkene. Dette er bare starten.

Gir ikke opp

Lucas Helseth (16) ble kåret til banens beste. Likevel var 16-åringen skuffet.

– Jeg gjorde det jeg kunne, dessverre var det ikke nok. Det var mye som gikk galt. Vi var ikke helt på. På en god dag hadde vi nok slått dem, sier Lucas Helseth med et smil om munnen.

Han har ingen planer om å gi seg.

– Det er bare å stå på videre, får ikke gjort noe med tapet nå. Nå handler det om å bare jobbe på videre, så når vi helt sikkert nye finaler.

– Dette var din første finale. Hvordan var det å spille en finale?

– Kjempegøy og veldig spennende. Spesielt når det har en betydning. Jeg forberedte meg godt, med god søvn og ordentlig mat. I tillegg var det fint å få en medalje, det gir mersmak, sier Helseth.

– Nå begynner seriespillet igjen. Ser du fram til det?

– Ja, alltid klar for kamp, så det blir bra. Det blir en spennende vår, sier Helseth fra Holmlia som spiller for DFI.

Trente etter tapet

Etter at finaletapet var et faktum tok flere av gutta tak for å bli enda bedre.

– Flere av gutta dro ut å trente på eget initiativ den kvelden. Og skal man stikke fingrene litt i jorda, så er vi en liten klubb. Så det er veldig stort å komme til en slik regionsfinale.

Hva betyr det for deg at de trener etter et tap?

– Til tross for at de er så langt nede og tar det valget beviser mye for meg. Vi har ikke arrangert dette, så det er et veldig bra tegn på at de ikke godtar tapet.

Roser foreldrene

Som idrettslag er trenere og lag avhengig av hjelp. Det er Glenn Christiansen tydelig på at han får.

– Foreldregruppa som er nå, den er utrolig. Sender jeg melding om at vi trenger dugnad, hjelp i kiosken eller bidrag til en cup så kaster de seg på – uansett hva det gjelder. De sørger for å bidra på alle mulig måter.

Treneren har inntrykk av at foreldrene trives med det og.

– De virker å ha et godt samhold sammen som foreldre også, utrolig fint å se på. All ære til dem. Uten dem hadde vi ikke hatt sjans. Den frivilligheten og lysten til å bidra er veldig, veldig viktig. Fantastisk gjeng.