To personer pågrepet etter væpnet ran

VÆPNET RAN: Politiet gikk ut med dette bildet i etterkant av det væpnede ranet på Oppegård. Nå har de pågrepet to personer som har innrømmet ranet.

VÆPNET RAN: Politiet gikk ut med dette bildet i etterkant av det væpnede ranet på Oppegård. Nå har de pågrepet to personer som har innrømmet ranet.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Det var 20. januar at en ung kvinne ble ranet av to maskerte personer ved Oppegård stasjon.  Under ranet ble det benyttet en pistollignende gjenstand.

- Vi har mottatt mange tips fra publikum, og vi har avhørt vitner i saken. Dette har ført til at vi har pågrepet to gjerningspersoner. Vi må rette en stor takk til publikum. Dette er nok et eksempel på at godt samarbeid mellom politi, presse og publikum bidrar til rask oppklaring, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo.

Les også: Ranet med våpen mot hodet

De to pågrepne, en mann og en kvinne, har tilstått i avhør og erkjenner straffeskyld, melder Follo-politiet.

- Vi har i tillegg gjort taktiske og tekniske undersøkelser som knytter gjerningspersonene til saken.

De pågrepne er:

Gutt, slutten av tenårene, polsk statsborger, fra Buskerud

Jente, slutten av tenårene, norsk statsborger, fra Akershus

Brukte softgun

De pågrepne er nå siktet for grovt ran eller medvirkning til dette. Grovt ran har en øvre strafferamme på 12 års fengsel. Våpenet som ble benyttet under ranet var en softgun som ser ut som en ekte pistol.

- Fornærmede i saken er varslet om pågripelsen, og det gjenstår kun noen tekniske undersøkelser før saken anses ferdig etterforsket, skriver Follo politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags