DRØBAK: Stemningen var på topp da Postgirobygget entret scenen i Badeparken lørdag kveld foran et feststemt publikum.

Men få timer før var det stor usikkerhet rundt festivalen da de nemlig var strømløse en stund på grunn av et heftig regnskyll og et tordenvær. En artist måtte også melde frafall på grunn av covid-sykdom. På toppen av det hele måtte de kreative løsninger til da bryllup i Drøbak kirke «kolliderte» med festivalen.

Først litt om det som kanskje var mest dramatisk og skapte hodebry. Under lørdagens konsert, i pausen mellom Subwoolfer og Marcus & Martinus kom det et kraftig regnskyll som slo ut elektronikken.

– Det var litt kaos på scenen. Lux Elektro var på plass og hjalp oss opp igjen. Vi måtte få i gang et reserveaggregat da strømmen gikk. Det kom noe vann i noen ledninger. Vi fikk mye jordfeil. Artistene kunne ikke spille på grunn av lynet og all den enorme vannmengden som kom inn. Men på et mirakuløst vis ble konserten bare utsatt på 20 minutter. Etter det var det full trøkk, forteller festivalsjef Frank Kvinge.

– Var du redd for at festivalen måtte avsluttes da?

– Ja, når det var strømbrudd, ble jeg litt overrasket.

– Hva tenkte du da?

– Det var litt krise. Alle spurte om hva som skjedde. Vi sto der med strømbrudd. Det var litt ekkelt. Det var meldt sol med mulighet med litt drypp, sier Kvinge.

Bildeserie

BILDESERIE: Se hvem som var på Gitarer ved Fjorden del 1

Ventet iherdig

Noen av de som vente i regnværet var Marthe fra Hamar, sammen med svenske Felicia og Fiona. De var blodfan av Marcus & Martinus.

– Vi var redd for at det ble avlyst, men de er så snille. Vi blir her og venter på dem, fortalte Felicia.

Giftermål fikk uventet besøk

Festivalsjefen forteller også om to bryllup i Drøbak kirke.

– Vi måtte ringe presten da vi ikke fikk alle folkene inn til oss. Vi måtte høre om bryllupet kunne utsettes. Det tok nesten 1,5 timer før vi fikk alle som skulle inn på festivalen. Bryllupet ble utsatt fem minutter, sier Kvinge og legger til:

– Subwoolfer kom også bort og holdt rundt brudeparet og laget god stemning. Det var veldig moro.

Bildeserie

STOR BILDESERIE: Se hvem som var på Gitarer ved Fjorden del 2

Frafall

Torsdag meldte også Adam Douglas frafall til konserten da han hadde testet positivt på koronaviruset. På kort varselet steppet den lokale artisten Paulin Voss inn.

– Jeg har bestemt meg for å bli et ja-menneske. Jeg er ikke vant med å hoppe inn på en dags varsel, fortalte Voss og la til:

– Jeg gleder meg til å spille foran hjemmepublikummet mitt igjen.

– Voss gjorde en kjempejobb.

Se bilder fra fredagens festivaldag her:

Bildeserie

STOR BILDESERIE: Se hvem som var på Gitarer ved fjorden

Kjærligheten blomstret

Men alt var ikke bare motstand. På festivalen blomstret også kjærligheten mellom flere. På «Sukkertoppen», kom det nemlig flere medlemmer fra Sukker.no som forsøkte å finne kjærligheten.

– Alle koser seg og flirer og ler. Jeg er fornøyd. Det har vært 3000 til 4000 innom i helgen, sier festivalsjefen og legger til:

– Det som overrasket mest, var faktisk Marcus & Martinus. Det var enormt trøkk på barneshowet, men de leverte helt topp musikalsk og med dansere på scenen da de spilte for de over 18 år. De har virkelig klart overgangen og holdt et internasjonalt høyt nivå.

Bildeserie

BILDESERIE: Se hvem som var på Postgirobygget

Flere konserter

Fremdeles er det flere konserter på en rekke og rad for Gitarer ved Fjorden. Fredag 12. august kommer Bjørn Eidsvåg & Kari Bremnes til Drøbak. Dagen etter spiller AIBA, Ballinciaga & VC Barre.

– Da blir det mer for ungdommer fra 12 til 20 år. Det blir moro, avslutter festivalsjefen.