Rekordmange oppdrag for redningsskøytene allerede før starten på fellesferien

Mange grunnstøtinger. En cabincruiser gikk på grunn utenfor Tønsberg sist helg. Ifølge politiet var båtføreren beruset og hadde sovnet. Foto: Redningsskøyta Eivind Eckbo

Mange grunnstøtinger. En cabincruiser gikk på grunn utenfor Tønsberg sist helg. Ifølge politiet var båtføreren beruset og hadde sovnet. Foto: Redningsskøyta Eivind Eckbo

Av

Godværet i store deler av Sør-Norge på forsommeren har bidratt til at redningsskøytene har hatt hele 32 prosent flere fritidsbåt-oppdrag sammenlignet med mai og juni i fjor.

DEL

Mellom 1. mai og 31. juni fikk hele 1.456 fritidsbåter hjelp av en redningsskøyte, mot 1 098 i 2017.

Redningsskøytene i Indre Oslofjord (Oslo, Akershus og Buskerud) assisterte 36 prosent flere fritidsbåter.

I Hordaland bidro finværet til at redningsskøytene doblet oppdragsmengden, mens redningsskøyta på Mjøsa og redningsskøytene i Østfold, Vestfold og Telemark hadde 50 prosent flere oppdrag. I Agderfylkene var det 42 prosent flere oppdrag

– Av tidligere erfaring vet vi at kommende helg er en helg med høy aktivitet. Da starter båtferien for alvor, og mange forflytter seg fra Oslofjorden mot svenskekysten eller Sørlandet, sier beredskapssjef Ronny Jåsund-Pedersen i Redningsselskapet.

Travel juni-innspurt

Også forrige helg var travel for redningsskøytene med til sammen 140 oppdrag lørdag og søndag.

Utenfor Sandefjord hadde en mann hell i hell da mannskapet på RS «Eivind Eckbo» hørte rop om hjelp da de passerte med en slep lørdag morgen. Mannen hadde falt ned en skrent og havnet i sjøen.

Søndag morgen rykket samme redningsskøyte ut da en cabincruiser gikk på et skjær utenfor Tønsberg. Ifølge politiet hadde den berusede båtføreren sovnet.

Søndag deltok både RS «Uni Oslofjord» og «Klaveness Marine» i søket etter en mann som var meldt savnet i forbindelse med bading fra en seilbåt utenfor Nesodden.

I Skjebergkilen rykket både RS «Horn Rescue» og «Kystvekteren» ut da en båt med to personer om bord tok fyr og ble totalskadd søndag. De to om bord ble reddet over i en fritidsbåt.

I Tvedestrand var RS «Inge Steensland» blant annet i aksjon da en daycruiser kolliderte med en tresjekte.

Totalt rykket redningsskøytene ut på 22 brannslukkingsoppdrag i mai og juni, mot 12 i samme periode i fjor. Antall grunnberøringer økte med 68 prosent – fra 74 til 125 hendelser.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags