Nesodden: Et område som er i stadig utvikling er Fagerstrand. Nå skal det bygges tolv rekkehus i Tajbråtveien. Eiendomsmegler Tor-Inge Hoel Betten hos Sem & Johnsen kunne fortelle mer om prosjektet da amta slo på tråden.

– Det er så langt bare lagt ut en «kommer for salg»-annonse, opplyser Hoel Betten.

– Interessen har vært bra og vi estimerer med en salgsstart i september.

Boligfeltet i Tajbråten ble for noen år tilbake bygget ut av Skanska.

Siste rest

– Dette er et veletablert boligfelt, og det som skal bygges ut er den siste resten. Tomta ligger ned mot barnehagen og planen var vel at det skulle ha blitt bygget noe der tidligere. Nå er det vi som holder i prosjektet og etter samtaler med kommunen, venter vi bare på rammeavtalen. Det regner vi med skal gå ganske greit.

Det er flere momenter som spiller inn når det gjelder byggeoppstart og ferdigstillelse. Med mange henvendelser og gitt at det holder en normal salgstakt kan Hoel Betten estimere når rekkehusene sånn cirka kan stå ferdige.

Etterspurt «vare»

– Med byggestart litt utpå senvinteren, kan vi se for oss en ferdigstillelse i fjerde kvartal 2022. Da regner vi med ett år fra første spadetak til de står ferdig. Det er Anebyhus som skal bygge husene og de har kontroll på produksjonen.

Det er mellom 60 og 70 stykker som allerede har meldt sin interesse.

– Det er mange barnefamilier som har meldt sin interesse, og flere fra Oslo. Noen med relasjon til Nesodden og noen som ønsker seg ut av byen.

LES OGSÅ: Drømmen gikk i boks for Anine (36) – nå har hun også en ny nesodding på gang

Rekkehus går unna om dagen og i Oslo er stort trykk på visninger når rekkehus kommer for salg.

– Det er en etterspurt «vare» og det er høye priser på rekkehus i Oslo om dagen. Vi ser at prisen for et rekkehus der kan være nesten det dobbelte av det de selges for her. Her har man i tillegg barnehage og mye annet rett i nærheten, avslutter Hoel Betten.