Påskeaften er det supertrekning i Lotto og vi skal ringe hele 53 ekstra Lotto-millionærer. Så mange har vi aldri ringt på en kveld – så nå trenger vi hjelp!

Slik starter ordlyden i stillingsannonsen Norsk Tipping la ut på finn.no 28. mars. Det har ikke gått ubemerket hen. Allerede etter ett døgn har over 3000 sett annonsen.

– Jeg er ekstremt overrasket. En dag etter at annonsen ble lagt ut har 155 søkt på stillingen. Det er langt over det vanlige og jeg synes det er kjempegøy at så mange er interessert, sier Mari A. Øverland til Amta.

Selv om jobben kun gjelder for en eneste kveld, tror Øverland at dette er en helt spesiell jobb som treffer noe i folk.

– Å få ringe nybakte millionærer er kanskje Norges mest etterlengtede telefonsamtale. At vi trekker så mange ekstra vinnere er også rekord. Det vil vi la flere ta del i, sier hun.

Eventyrlyst og glede

Det har kommet inn søknader fra hele vårt langstrakte land. Fra både Finnmark og Bergen. Kanskje ikke så mange fra Østlandet som forventet.

– Det hjelper nok at vi dekker kost og losji, sier Øverland og humrer.

Hvem ønsker dere til denne stillingen?

– Vi er åpne. Får vi inn de rette søkerne kan det hende vi ansetter to.

Hvor mange søknader tror du kommer inn før fristen går ut 8. april?

– Det blir et skudd i blinde, men jeg tror antallet blir mye høyere enn det vi har mottatt til nå.

Øverland forteller at det har kommet inn mange artige og fine begrunnelser fra folk som vil sitte i telefonen mens resten av Norge ser på krim og spiser påskelam.

– Det er alt fra eventyrlyst til å ville glede andre. Noen vil høre andres glede og noen ta telefonsamtalen de husker for livet, sier hun.

Testes i selve søknaden

Stillingsannonsen er noe utradisjonell. Det ikke er hvem som helst som kan ta verdens hyggeligste telefon, så er det utviklet en egen søknadsside der søkerne kan teste å ta en vinnersamtale. Her møter man en fiktiv Lotto-millionær, og klarer man å lese gjennom et forenklet Norsk Tipping-manus – så kan man levere søknaden.

– Vi går bredt ut for å sikre den beste ringevikaren mulig. Ringevikaren vil jobbe påskeaften på Hamar og får selvfølgelig opplæring, opplyser Øverland.