FAGERSTRAND: Senest denne helgen ble det knust vinduer på skolen. I mars ble det også knust vinduer i skolebygningen.

– Det samler seg ungdom i helgen i skoleområdet, og vi har jo våre mistanker om hvem som kan stå bak hærverket. På skolen plukker vi også hva jeg vil kalle hasjsneiper. Dette har vi gjort flere ganger i høst, sier Janiche Ruud.

– Det er tøffe påstander du framsetter?

– Ja, men de er korrekte. Det er ansatte som går i skoleområdet som finner dette. Jeg tør påstå at her på skoleområdet etter at skolen er stengt samles det ungdom som både drikker og røyker hasj, sier Janicke Ruud.

– Ingen er tatt for det som har skjedd, og når det gjelder ruteknusingen nå i helgen blir det politianmeldt, sier Ruud, som kunne tenkt seg at det ble satt opp mer lys i skoleområdet slik at det kanskje ikke ble så lett å gjemme seg bort.

Ikke noe tilbud til ungdommene

FAU-leder ved Myklerud skole, Rebekka Klem, stiller seg fullt og helt bak det rektor Janicke Ruud sier.

– Jeg kjenner ikke til helgens episoder, men jeg vet det samler seg ungdom ved Myklerud skole. Det er en skummel tendens når det røykes hasj og drikkes blant ungdommen på Fagerstrand, sier Klem.

Rebekka Klem mener Nesodden kommune burde komme opp med et tilbud til ungdom fra Fagerstrand.

– Nå må de ta buss til Tangen-området, og det er for dårlig, sier Klem.

Steinar Dahlen er virksomhetsleder innen kultur og frivillighet i Nesodden kommune. Han forstår ropet og behovet for møteplasser for Fagerstrand-ungdom.

– Og vi er i gang. Vi skal om ikke lenge ha et møte med frivillige på Fagerstrand. Så får vi se hva som kommer ut av dette. Vi hadde også en ruskonferanse på Nesodden, i samfunnshuset, der dette ble drøftet. Jeg kan ikke love noe, men vi skal som sagt se nærmere på tilbudene til Fagerstrand-ungdommen, sier Dahlen.

Helt uakseptabelt

Ordfører Truls Wickholm sier det er helt uakseptabelt at ungdom samler seg ved Myklerud skole og ruser seg, og ikke minst utøver hærverk på skolen.

– Her må hele lokalmiljøet jobbe sammen for å hindre utvikling av en destruktiv oppførsel hos enkelte. Konferansen vi hadde for snart to uker siden viser at det bare er gjennom å jobbe sammen vi kan forebygge. Så er det selvfølgelig veldig viktig at man ringer politiet dersom man ser denne typen handlinger, sier Wickholm.

Les også

Grensesetting, samhold og forebygging i skolen