- Vi vil ta folkekirkeansvaret alvorlig og ber om innspill også fra dem som bare går på konserter. Det sier menighetsforvalter Jan Heier.

Questback

Fram til 7. november er den såkalte questbacken åpen på kirkens nettside. Den utgjør fase to av prosjektet «menighetsutvikling i folkekirken» som Nesoddens tre menigheter har valgt å delta i – ulikt menighetene i Frogn. Det skal være et av de største planarbeidene kirkene på Nesodden har gått inn i. Menighetsfakultet står bak og målet er å få et innblikk i situasjonen nå og på bakgrunn av det som kommer inn stake ut veien videre. - Neste steg er å intervjue enkeltpersoner for å gå mer i dybden om deres forhold til kirken, opplyser Heier.

Bedre treffe

- Vi vil vite hvordan vi bedre kan treffe med vårt tilbud. Skal vi for eksempel ha gudstjenester og konserter på andre tidspunkt? Kirken har ikke akkurat vært kjent for verken fleksibiltet, eller å be om innspill tidligere, innrømmer han.

- Er det noe vi kan gjøre for å unngå at noen blir avvist på de to julaftens gudstjenestene? Skal vi gjøre som i Danmark, ha en julaftengudtsjeneset lille julaften, for å imøtekomme behovet til skilte foreldre? Skal man ha gudtjenester på hverdager med middag først? Finnes det mennesker der ute som vil bidra med noe i kirken?

Les også: Lurer du på hva du skal finne på i helgen? Se oversikt her

Før 7.11.

Så langt har åtti mennesker svart på undersøkelsen, nå håper de på noen fler før fristen går ut. Heier håper nå å få så mange som mulig til å delta i spørreundersøkelsen på nettet, som også kan gjøres på ark som ligger ute i kirkene. Anonymt kan du her svare på spørsmål som hvordan du opplevde ditt siste besøk i en kirke? Følte du deg hjemme der? Bidrar kirken til å gi deg håp og til å gi deg hjelp til å forstå eget liv?

Heier understreker at de også vil høre fra dem som ikke er blant kirkens 12.000 medlemmer på Nesodden. (For den som vil melde seg ut eller inn i kirken er det må svært enkelt: klikk på boksen «medlemsskap».på nettsiden kirken.no.)

Les også: Søndag blir en helt spesiell trapp innviet på Fagerstrand

Les også: Kirkeklokkene skal ringe i femten minutter for folk i Syria og Irak