- Opsahl kunne ta i et tak. Løftet og bar hvis det skulle sjaues. Ikke'no nykker der, sier pensjonisten om den avdøde skuespilleren. Audun Edwardsen var 18-19 år da han i 1962 jobbet et helt år på Chat Noir, som samme året feiret 50 årsjubileum. Bokken Lasson, som i sin tid åpnet teateret, var hedersgjest på jubileet.

- Limt i hodet

- Jubileumsrevyen ble spilt 150 ganger. Siden har den sittet limt i hodet mitt, smiler Edwardsen som i et langt liv har vært jurist og jobbet med barn, unge og likestilling for Statsforvaltningen. Men selv med alvorlige saker som tvangsvedtak på bordet, snekret han sammen revyer og kabareter. Det skjedde til og med for Fylkesnemnda, da han jobbet der.

Fikk pris

Til Drøbak kom han for 13 år siden, sammen med kona. Etter det har han levert revytekster til Drøbak studiescene tilsammen tre ganger, og med stort hell. For teksten Flerbrukshus til 2015-revyen "Bare rør" fikk han studiescenens tekstforfatterpris. Og nettopp i flerbrukshuset spilles revyen han nå har bidratt til. For øvrig kan nevnes at samme Edwardsen også har mottatt Kongens fortjenstmedalje.

- Ikke så brølete

- Jeg er spent på lørdagens premiere på den nye revyen Ærre mulig?. Jeg vet aldri sikkert, men har forstått det slik at noen av tekstene mine brukes, sier Audun Edwardsen, som understreker at revyensemblet har frie tøyler til å tilpasse tekstene etter behov.

- Jeg forsøker å finne et lokal tema, gjerne gjennom avisen, men er ikke så veldig brølete av meg. Det blir litt visepreget, gjerne satirisk, og noen ganger litt romantisk, sier Audun Edwardsen, som ellers i året ofte treffes på Drøbak torg hvor han selger brukte bøker for Kiwanis.

LES OGSÅ:

- Revymiljøet i Drøbak omfavnet meg med armer og bein