[Romerikes Blad] Rune Skansen, som har kontor i et av byggene til Lillestrøm Torv, hadde bestemt seg for å ta lunsjen ute på en av benkene rett utenfor den ene inngangen.

Han hadde kjøpt en salat. Da han skulle sette ned merket han at noe gjorde vondt i fingeren.

Det var først da han så blodet at han la han merke til et barberblad som sto rett opp fra benken.

– Det var skikkelig ekkelt for den var ordentlig skarp. Dette var ikke noe gammelt rustent uskarpe greier. Hele opplevelsen var ubehagelig, forteller Skansen.

– Tenk om det hadde vært noen av ungene mine som hadde brukt den benken til å leke med eller sitte på, fortsetter han.

Les også: Blir systematisk utsatt for hærverk: – Ikke barnestreker

Han er klar på at bladet neppe har havnet der ved et uhell.

– Det var pressa ganske godt ned i benken, så den sto der veldig stødig. Det var åpenbart ikke noe uhell at den sto der på benken, forteller Skansen.

Godt skjult

Skansen forklarer at fargen på barberbladet og benken gjorde den nærmest usynlig.

– Det var faktisk ikke så lett å se bladet. På bildet har jeg zoomet ganske langt inn. På en halvmeters avstand hadde jeg ikke sett det i det hele tatt, forteller Skansen.

Selv om han slapp unna hele seansen med et kutt i fingeren er han klar på at det fort kunne endt verre.

– Når den står rett opp sånn og er så skarp kan det potensielt bli veldig stygt. Tenk om jeg hadde satt meg rett på, sier Skansen.

Etter hendelsen gikk han rett til noen vektere for å si ifra i tilfelle flere benker hadde barberblad i seg.

– Jeg vet ikke om de vil gjøre noe med det videre. Men jeg antar at kameraene i området har fanget den eller de som har gjort dette, sier han.

– Råtten oppførsel

Svein Rune Ussberg er fagleder for park og friluftsliv i Lillestrøm kommune. Han er lite fornøyd med hva som skjedde i parken han har ansvaret for.

– Noe sånt er skikkelig stygt gjort. Det er råtten oppførsel, og det er ikke ålreit på noe som helst vis. Vi får dessverre ikke stoppet noe sånt, forteller Ussberg.

Faglederen har opplevd noen småsabotasjoner som knuste flasker og lignende. Men et skarpt barberblad har han aldri sett. I likhet med Skansen går tankene til potensielle skader hos de yngre.

– Det er godt at det ikke endte verre. Tenk om det hadde vært unger som hadde kommet over dette. Det kunne blitt ille når det er så skarpt, sier han.