Politiet er på plass når russen erobrer Tusenfryd

Det er ventet 4000 russ på russens dag på Tusenfryd. Dette er fra 2015.

Det er ventet 4000 russ på russens dag på Tusenfryd. Dette er fra 2015. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Follo: Mandag er russens dag på Tusenfryd. Fornøyelsesparken venter rundt 4000 russ, men de er spente på været.

- Det kan hende været påvirker besøkstallet, men vi nærmer oss 4000 forhåndssolgte billetter og gleder oss til å ta i mot russen, sier Erik Røhne Andersen, markedsjef på Tusenfryd til Amta.

Hvilke forventninger har du til årets kull?

- Vi har arrangert russens dag i 20-25 år, så det regner jeg med går veldig fint. Vi har også bra med mannskap på plass. Ansatte, frivillige, politiet og vekter, sier Andersen.

Kristoffer Haakonsen, seksjonsleder for ordensseksjonen i Øst politidistrikt sier at politiet er godt representert. Både med uniformerte patruljer og narkohunder.

- Det er artig å møte russen. Dette tror jeg skal gå greit, sier han.

Skyllebøtte fra oven

Frogn-russen har ingen ekstra arrangementer i forbindelse med 1. mai.

- Men noen fester kanskje hardere ettersom det er fri 1. mai, sier russepresidenten til Amta.

At regnet skal bøtte ned fra midnatt til tidlig morgen kan muligens roe natten. Det er også mye av grunnen til at mange Follo-russ dropper Tusenfryd i kveld.

Natt til 1. mai var tidligere tidspunktet da russetiden begynte, og selv om russetiden nå starter tildligere har det vært vanlig med ekstra festing akkurat denne natten. Enkelte år har det gått utover friluftsområder og særlig strender.

- Har russen i Frogn noe ekstra på planen natt til 1. mai?

- Nei, ingen spesielle arrangementer, det blir bare vanlig festing og rulling, men noen fester kanskje «hardere»  ettersom det er fri 1. mai. Uansett håper jeg jo at russen tar hensyn og har forståelse for at det ikke er like kult for resten av befolkningen å bli liggende å høre på russestøy, sier russepresident i Frogn, Kristian Kronborg til Amta.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags