Russen besøkte de gamle på Ullerud : - Episk, sier mannen bak ideen

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Servicemedarbeider Svein-Tore Kræmer er rørt over hvor bra det første russetreffet på Ullerud Helsebygg ble.

DEL

Drøbak: – Folk spilte brettspill, hadde en til en-samtaler og fikk manikyr til påske. Vi sang, og måtte til slutt dra noen av beboerne ut av russebussen etter å ha danset i den. Det var helt episk, sier Kræmer.

53 av totalt hundre påmeldte Frogn-russ hadde første treff på mandag før påske. Det gjenstår to ytterligere treff i løpet av april. Kræmer er rørt over responsen og hadde ikke forventet at russen skulle tenne sånn på omsorgsknuten.

– Jeg tror knuten er kommet for å bli. Jeg håper dette kan bli en nasjonal knute alle skolene tar del i hvert år og at russekullene som kommer tar stafettpinnen videre, sier den entusiastiske nordlendingen.

Entusiastiske var også de gamle og var ifølge Kræmer strålende fornøyd med besøket.

– Flere av damene på over nitti sa de følte seg yngre, og han Einar på 88 uttalte sjøl at det var jævlig moro å danse i russebussen, forteller Kræmer og humrer.

Vil gi noe tilbake

Tinne Bugten, knutesjef på Frogn vgs., synes første russetreff var veldig vellykket. Hun mener det var et bra oppmøte og at dette engasjerte på begge sider.

Hvorfor tror du så mange russ vil være med på dette?

– Jeg tror det er flere grunner. Mange knuter handler om å gjøre noe rampete, og som kanskje ikke er helt innafor. Med omsorgsknuten har vi muligheten til å sette russen i et godt lys. Mange har også egne besteforeldre. Nå kan vi gi noe tilbake. En del eldre er ensomme. Det er hyggelig bare å prate, sier hun.

Tror du noen fra kullet ditt har fått opp øynene fra frivillighet?

– Ja, mange hadde en hyggelig tone. Jeg tror ikke det er umulig at noen kommer tilbake.

Da Frogn-russen fikk muligheten til å starte en helt ny knute, måtte de gripe sjansen.

– Vi håper flere slenger seg på og viser omsorg for eldre. Vi har blitt kontaktet av russ fra andre steder i landet som vil være med på dette. Jeg håper og tror at yngre kull tar stafettpinnen videre, sier Bugten.

Ønsker flere frivillige

Tanken bak den mye omtalte knuten er å rekruttere flere unge til frivillighet ved å invitere dem til helsebygget og la dem erfare hvilken glede som skapes i møtet med eldre.

– Oppskriften på frivillighet er engasjement. Russen koste seg og de var engasjerte. Dette er vanlig ungdom og vi kan ikke dra alle over en kam. Jeg vil ha vekk den ufortjente negative omtalen for jeg er stolt av ungdommen både her og i resten av landet, konstaterer Kræmer.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken