Politiet etterforsker Ruter for falske anklager mot 19-åring

LÅNE BORT: Sigurd Skåre lagde en applikasjon som muliggjorde å låne bort billetter til venner når man selv ikke brukte dem.

LÅNE BORT: Sigurd Skåre lagde en applikasjon som muliggjorde å låne bort billetter til venner når man selv ikke brukte dem. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kollektivselskapet Ruter anmeldte i 2017 en 19-åring for å lage en billettdelingsapp. Nå etterforskes selskapet selv for falske anklager.

DEL

– Ruter har vært inne til avhør fordi det er opprettet en sak på falsk anklage der Ruter har status som mistenkte, sier Mathias Emil Hager, politiadvokat i Øst politidistrikt til NRK.

– Politiet er av den oppfatning at det er gitt gale opplysninger av Ruter til politiet, det ser vi selvfølgelig veldig alvorlig på, sier Hager.

I fjor lagde 19-åringen Sigurd Skåre en app som gjorde det mulig å låne bort elektroniske billetter fra Ruter når man selv ikke brukte billetten. Ruter mente dette var dokumentforfalskning, og anmeldte Skåre.

Politiet mente det ikke hadde skjedd noe straffbart og henla saken. Ruter klaget på henleggelsen, og viser i klagen til sine billettvilkår. Vilkårene er imidlertid blitt endret siden de anmeldte Skåre, noe som ikke kommer frem i klagen.

På Ruters nettsider står det nå at alle billetter er upersonlige og kan deles. Ruter erkjenner at de har gjort en feil, men mener det kun er snakk om en glipp fra deres side.

– Vi leverte inn feil dokument og det beklager vi. Dette er en feil som ikke var tilsiktet fra vår side sier Sofie Bruun, kommunikasjonssjef i Ruter.

19-åringens forsvarer, Farooq Ansari, tror ikke på Bruuns forklaring. Han mener Ruter har forfalsket bevis i et forsøk på å få Skåre dømt.

– Det er ikke akseptabelt at en så stor og viktig aktør i Norge bøller med en 19-åring, og ødelegger livet hans på den måten de forsøker å gjøre, sier Ansari.

(©NTB)

Artikkeltags