Nesoddtangen: – Ikke bare ta de store tingene. De små tingene er vel så viktige, sa Dag Reynolds i innledningen til de mange dykkerne som hadde møtt opp på Gamlebrygga på Nesoddtangen.

En rekke frivillige var klare på brygga for å bidra i kampen mot plast og søppel i strandsonen og ikke minst i havet på lørdag.

Her var det nemlig undervannsdugnad i regi av Marinreparatørene.

Se bildeserie lenger ned i saken.

Dykkerne hoppet i havet for å finne ting som ikke skal være på havbunnen. Det skulle legges i store sekker, så skulle alt heves opp via stropper med en stor kran. De kunne vente seg å finne alt fra dekk til handlevogner og handlevogner, forteller Lars Dalen i Marinreparatørene.

Fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med et veldig fint oppmøte. Noe av det morsomste er å se hvor ivrige folk er. I tillegg fikk vi med oss værgudene, sier Lars Dalen i Marinreparatørene

– Hvor viktig er det også å sette fokus på å rydde under vann på en dag som dette?

– Det er viktig fordi det er en del av det man ikke ser på strendene. Her er det spesielt viktig fordi dette er en del av det nyetablerte Nesoddtangen hummerfredningsområde, svarer han.

Ryddet på land

Flere fikk også anledning til å rydde på land. Plastposer ble delt ut til flere ivrige ryddesjeler i flere aldre.

En organisasjon – Passion for Ocean – hadde også rigget seg til på brygga med flagg og spesielle puter laget av fiskegarn og fortøyninger. De var der for å formidle om forholdene rundt havet, og vise fram en solkrem som ikke skal være skadelig for livet i havet.