(Østlandets Blad) Follo: Politiet melder om at det brenner i en enebolig i sydenden av Kolbotnvannet. Østlandets Blad snakker med Øst 110-sentral klokken 13.20, som forteller litt mer:

– Vi er fremme på stedet og er i gang med slokkingsarbeidet. Vi fikk inn meldingen klokken 12.55, og har flere enheter på plass. Det brenner i en bolig der. Vi vet at brannen er i første etasje, og det er spredningsfare, også til kjøretøy på stedet. Vi jobber med slukking nå. Det er ingen andre bygninger rundt der, forteller Espen Stabell i brannvesenet til ØB.

Denne meldingen har Øst 110-sentral lagt ut:

ØB vet at politiet har snakket med huseier, som opplyser at ingen personer er i huset. Nødetatene er fremme.


– Det som er situasjonen er at det ble meldt at det var fyll fyr i første etasje og spredning til andre etasje i denne to etasjes boligen. Status nå er at det ligger an til en totalskade, men det er godt å få fastslått at det ikke er noen i huset, sier operasjonsleder Gisle Sveen til ØB og legger til:

– Nå er man i gang med arbeidet med slukkingen og forebygge spredning. Det er tørt og huset ligger i et skogsområde, så det er fare for at det sprer deg.

Politiet opplyste først om at det var spredningsfare, men den foreløpig siste informasjonen, er at det ikke skal være noen spredningsfare nå.

Flere branner

Det har vært en periode med flere branner i Follo, blant annet på grunn av den lange tørkeperioden. Brannfaren er stor i skog, mark og boligområder.

Les også: