I bildevinduet over kan du se flere bilder fra trafikkulykker i vårt distrikt. Lenger ned i saken kan du sjekke hvilke veier som peker seg ut som de farligste.

Det er nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som viser hvor mange ulykker med personskade det er i hver kommune her i landet. Det var tolv ulykker i Frogn kommune i fjor som medførte skadde personer. Det er seks færre enn i 2018, så det er en gledelig og fin reduksjon.

16 personer i Frogn

Alt i alt var det 16 personer som ble skadd i de aktuelle ulykkene. Dette er fem færre skadde enn året før. I disse tallene er det medregnet både lettere og hardt skadde. Det var én person som omkom på veiene i Frogn i fjor. Det var et trafikkuhell i Frogntunnelen 2. juledag. En kvinne i 50-årene omkom da en personbil kolliderte med en trailer.

Amta har omtalt en rekke trafikkulykker i 2019.

Som:

29. mai 2019/Dyrløkkeveien:

Ulykke mellom bil og moped.

– Bilen kjørte ut fra Rema 1000 i relativt rolig fart. Så har det kommet en moped i motgående kjøreretning i litt for stor fart, og har da innsett at dette går ikke. Vedkommende har rett og slett ikke klart å bremse ned før det ble et sammenstøt her.

Det skal gå bra med de to som satt på motorsykkelen, tatt forholdene i betraktning. Politiet sier at sjåføren av motorsykkelen er sendt til Ullevål sykehus.

2. august 2019/Tussebakkene:

MC og bil kolliderte:

– Politiet fikk meldingen fra AMK om at det lå en MC-fører på bakken, og at det var personskade. MC-føreren i 40-årene kjøres til sykehus med moderate skader. Det skal være snakk om brudd i et bein, sa operasjonsleder Terje Marstad i Øst Politidistrikt.

To personer på Nesodden

Langt mindre tall er det i Nesodden. Her var det i fjor to personer som ble skadet i trafikken, noe som er åtte færre enn året før. Det var totalt to ulykker i denne kategorien, og dette er syv færre enn i 2018.

18. januar 2019/Berger stadion:

Tre biler var innblandet i trafikkulykken.

– Det stemmer at det har vært en påkjørsel bakfra. To personer skal være lettere skadet og sier de har vondt i nakken. De sjekkes av helsepersonell på stedet, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Skaftnes til Amta.

Amtas bildekarusell fra 2019 viser ulykker ved trafikkstasjon i Drøbak, flere uhell i Nordre Frogn, Tussebakkene, Dyrløkkeveien, Berger stadion og Alværn for å nevne en del (se øverst).

LES OGSÅ:

Rekordlite i fjor

Hver eneste dag er det i gjennomsnitt ti ulykker med personskade i Norge. Men dette er egentlig veldig lite, sett i et historisk perspektiv. Det blir bare tryggere og tryggere å ferdes i trafikken. I løpet av fjoråret ble 565 personer hardt skadd på norske veier. Dette er faktisk 85 færre enn det som ble registrert helt tilbake i 1947, som lenge hadde rekorden. SSB har ikke registreringer fra krigsårene eller før det.

Det verste ulykkesåret i Norge var i 1970, da hele 4.552 personer ble hardt skadet i trafikken her i Norge.

Ingen barn drept i trafikken

I fjor var det 108 personer som døde i trafikken i Norge. Dette er identisk med antallet i 2018, opplyser SSB. En aldeles gledelig rekord får vi også ut av denne statistikken:

– Det var ingen drepte i aldersgruppen 0 til 15 år i 2019. Vi har tidligere aldri registrert et helt år uten noen drepte barn i trafikken, forteller byrået på sin nettside.

Ulykker i gamlefylket

Vi har sett nærmere på ulykker med personskade i hele gamle Akershus. Ikke unaturlig er det Bærum og Asker kommuner som topper statistikken. Førstnevnte med 83 ulykker og 104 skadde i fjor. Men det var ingen som omkom på veiene der. Deretter følger Asker med 60 ulykker, 66 skadde og to omkomne. Det er selvsagt de største byene som topper tabellen i Norge. Oslo ligger øverst med 411 skadde, og én drept. Deretter følger Bergen med 205 (1 drept) og deretter Bærum.

Oppdal i Trøndelag og Vågan i Lofoten måtte tåle fire dødsfall hver på veiene der. Det var omkomne fra trafikkulykker i 80 kommuner i fjor.