Salget av denne type produkter eksploderte i mai: – Stor økning

Assisterende butikksjef i Extra Drøbak, Bård Frøyseth smiler og forteller at grensen til Sverige gjerne kunne forblitt stengt.

Assisterende butikksjef i Extra Drøbak, Bård Frøyseth smiler og forteller at grensen til Sverige gjerne kunne forblitt stengt. Foto:

Etter at grensen til Sverige ble stengt, har flere butikker i Amtaland opplevd stor økning på salget av øl. Extra i Drøbak har hatt cirka 50 prosent økning i forhold til 2019.

DEL

NESODDEN/DRØBAK: Fredag holdt regjeringen pressekonferanse hvor det ble klart at flere deler av Sverige kunne åpnes for nordmenn. Dette betyr at vi igjen kan dra over grensa for å handle. Men grensehandelen på Svinesund og Nordby må vente. Regionen Västra Götaland er fortsatt en rød sone.

I perioden hvor grensen har vært stengt, kan flere av butikkene i Amtaland fortelle at salget av øl har økt stort.

– Ølsalget eksploderte

– Det har økt ganske mye siden grensen til Sverige stengte. Ølsalget eksploderte i mai og juni når det var så fint vær. Det har gått litt ned igjen nå etter at det er blitt dårligere vær. Har ikke konkrete tall, men det føltes som om salget doblet seg. Butikken har vel hatt cirka 50 prosent økning i forhold til i fjor. Av den grunn har vi måtte ansatt nye og økt bemanningen, forteller assisterende butikksjef i Extra Drøbak, Bård Frøyseth.

Han forteller også at dette er noe de er veldig glade for, og smiler når han sier at grensen gjerne kunne vært stengt videre for hans del.

– Av andre produkter som også har solgt bra er typiske grensevarer som godteri, potetgull også har vi solgt mye is. Salget av is har nok en del med varmen å gjøre da, forklarer han.

Gått bra for Coop Prix også

På Coop Prix Bjørnemyr har de opplevd noe av det samme, når det kommer til salget av øl.

– Ølsalget har gått veldig bra. Vi har hatt en stor økning der for å si det sånn. Dette merker vi rett og slett fordi vi ser at det forsvinner raskere fra hyllene, og at vi må bestille mer, forklarer butikksjefen, Gaute Robinson, og fortsetter:

– Jeg har ikke sett på tallene sånn helt konkret, men vet at det er en solid økning fra i fjor. Det har vært positivt for butikken, men vil ikke si vi har vært avhengig av det. Det er mer som en boost som følge av det som skjedde med korona.

Han tror også at det er ganske sannsynlig at det blir litt roligere nå som deler av grensen åpnes.

– Av andre ting som selges bra er det mel, hermetikk, sukker, tobakk, osv. Tobakk kan man sammenligne med alkohol. Det er noe mange kjøper over grensen. Det har vi merket, sier Robinson.

– Kjøtt, øl og brus selger

– Ølsalget har økt litt. Vi merker at det er en forskjell, og en forskjell fra i fjor. Det er det med både øl og brus. Jeg vet ikke hvordan det kommer til å bli nå når grensen åpner, og det tar vi som det kommer. Men vi har merket at det er kjøtt, øl og brus det selges mer av etter korona. Jeg kommer ikke på noe vi har solgt mindre av i denne perioden, forteller «assisterende» butikksjef på Spar Fagerstrand, Roberto.

Roberto fra Spar Fagerstrand merker at det er enkelte produkter det selges mer av som følge av at grensen til nabolandet har vært strengt over lang tid.

Roberto fra Spar Fagerstrand merker at det er enkelte produkter det selges mer av som følge av at grensen til nabolandet har vært strengt over lang tid. Foto:

Artikkeltags