Se 17. mai på Nesodden direkte

GLEDER SEG: Her ser du ordfører Truls Wickholm, rektor på Nesoddtangen skole, Christin Frøland,  kommunalsjef kultur, næring og idrett, Ellen Knutsen, og formannskapssekretær Kristian Kvaksrud. Sistnevnte skal filme 17. mai på Nesodden.

GLEDER SEG: Her ser du ordfører Truls Wickholm, rektor på Nesoddtangen skole, Christin Frøland, kommunalsjef kultur, næring og idrett, Ellen Knutsen, og formannskapssekretær Kristian Kvaksrud. Sistnevnte skal filme 17. mai på Nesodden. Foto:

Nesodden kommune har lagt ned en solid innsats for at du skal få med deg halvøyas markeringer og feiringer på direktestream.

DEL

NESODDEN: Årets utgave av 17. mai blir som kjent ikke som vanlig, og med strenge smitteveiledere skal ikke folk samles i større grupper. Men 17. mai-stemningen på Nesodden kan du likevel få. Kommunen skal nemlig sende det som skjer rundt om i distriktet direkte. Det betyr at du kan få med deg alt fra din egen stue.

– Vi ønsker å tilrettelegge for en feiring som alle kan delta i, enten de sitter hjemme eller bor andre steder i landet. Vi har fått tilgjengeliggjort 17. mai-feiringen på en helt ny måte for første gang. Det vil være en tett og innholdsrik reiserute med mange fine musikkinnslag, taler, underholdning og flagheisninger, forteller Ellen Knutsen, kommunalsjef for kultur, næring og idrett.

– Det er viktig at vi deler de felles hendelsene som skjer på 17. mai. Nå kan en sitte hjemme og få den samme opplevelsen fra denne dagen som er viktig, forteller ordfører Truls Wickholm og legger til:

– Vi streamer parallelt på Nesodden kommunes tv. Streamingen vil også gå direkte og gå på kommunens Facebook-side. Nå kan de se et arrangement fra hvert sitt sted.

Slik er sendeplanen:

Det blir et innslag på rundt 20 minutter fra følgende steder:

  • 07.55: Nesoddtangen skole
  • 08.45: Skoklefall kirke – en hilsen fra Folkekirken på Nesodden
  • 09.30: Berger skole
  • 10.15: Jaer skole
  • 11.15: Myklerud skole
  • 12.00: Fjellstrand skole
  • 12.55: Bjørnemyr skole. Nasjonalsangen synges i fellesskap fra klokken 13.00
  • 14.00: Sunnaas sykehus
  • 14.30: Nesoddtunet

NB. Av smittevernhensyn er det ikke anledning til å møte opp på skolene for å se programmet.

Flere innslag

Kommunen har rigget en videobil som kommer til å kjøre mellom de ulike stedene. Her er det streamingsekspert og formannskapssekretær, Kristian Kvaksrud, som sørger for tv-bildene.

– Det går med litt transport mellom sendingene våre, så det vil ikke bli en hel sammenhengende sending. Vi har ett innslag per sted, forklarer Kvaksrud.

Takker

Ordfører Truls Wickholm og kommunalsjef Ellen Knutsen retter en takk til de ulike aktørene og alle som har bidratt for å få dette til.

– Vi hadde ikke fått til dette hvis ikke det var for rektor Christin Frøland på Nesoddtangen skole og FAU. Det er de og de ulike skolene som skaper innholdet i dagen. Det er litt forskjellig hvordan de har satt sammen programmet på de ulike skolene. De får ikke se akkurat det samme igjennom hele dagen, sier Wickholm.

– Jeg vil takke korps og FAU som har lagt ned mange dugnadstimer for å få det til, sier Knutsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken