Frogn: Lærere og elever ved alle skolene utrykte glede over at man i år fikk en mer normal skolestart. Skolene har vært sterkt preget av pandemien, og lærere og elever har stadig måtte finne seg i andre undervisningsformer enn det man er vant med. Nå er skolene på grønt nivå og rektorene i Frogn tok imot førsteklassene med åpne armer.

Sogsti skole

Det var både nervøsitet, spenning og glede å spore til ansiktene til alle de nye 1.-klassingene som hadde sin første skoledag ved Sogsti skole.

– Nå er det endelig mandag, velkommen, åpnet rektor Katrine Kongshaug med.

– Kanskje er det noen som har gruet seg, gledet seg eller sovet dårlig i natt? Vi er like spente som dere, og har gledet oss til å møte akkurat deg, sa hun

HER SER DU BILDESERIEN FRA SOGSTI SKOLE:

Bildeserie

Se alle bildene fra skolestart på Sogsti skole

HER KAN DU LESE MER OM FØRSTE SKOLEDAG FOR ELEVENE PÅ SOGSTI:

Heer skole

I sentrum for oppmerksomheten sto naturlig nok 27 smånervøse førsteklassinger som ville ha velkomstseremonien fortest mulig overstått. For selv om mange hadde gledet seg, noen hadde gruet seg og nær alle hadde grugledet seg, så er det godt å være ferdig med merkedagen som for mange er på pallplass i et langt livsløp.

– Det aller viktigste er ivaretakelsen av hele barnet, vi må evne å se hele individet. Men også selvsagt alt som skal læres, sier rektor Mette Skaarnæs

HER SER DU BILDESERIEN FRA HEER SKOLE:

Bildeserie

BILDESERIE: Se barna starte skoleåret på Heer

MER OM FØRSTE SKOLEDAG HER:

Dal skole

Det var en spent gjeng med seksåringer som møtte opp til første skoledag på Dal skole mandag, og alle måtte gå på rød løper.

– Med de ni nye førsteklassingene har vi 62 elever her på skolen, men vi har plass til enda flere. Det er jo snakk om noen byggeplaner her i området, og det vil selvsagt bety mye for oss, mere rektor Jan Grønli.

SE BILDESERIEN HER:

Bildeserie

BILDESERIE: Første skoledag på Dal skole

LES VÅR SAK FRA DAL SKOLE HER:

Dyrløkkeåsen skole

Rektor May Britt Glenge hadde sin aller første dag som rektor på Dyrløkkeåsen skole 1. august. Med andre ord er det første gang hun tar imot spente førsteklassinger til skolen som rektor, selv om hun for rundt 14 år siden var lærer ved samme skole.

– Det gikk jo veldig fint! Det er fint å se at så mange elever er så ivrige etter å starte på skolen, sier Glenge.

SE BILDESERIEN HER:

Bildeserie

STOR BILDESERIE: Her er alle førsteklassingene på Dyrløkkeåsen skole på sin første skoledag

OG HER FINNER DU MER FRA DYRLØKKEÅSEN:

Montessori-skolen

– Deilig med skolestart på grønt nivå, synes Tonje Urbye Myhre i administrasjonen ved Montessori-skolen.

Grønt nivå betyr at skolehverdagen kan organiseres som normalt.

– Dette skoleåret er det 94 elever ved skolen, med et snitt på 14 elever ved hvert trinn.

SE BILDESERIEN HER

Bildeserie

BILDESERIE: Skolestart på Montessori

MER FRA SKOLESTARTEN HOS MONTESSORI HER:

Drøbak skole

Mandag tok Drøbak skole med rektor Britt-Marie Tørngren i spissen imot årets førsteklassinger. Noen ivret etter å løsrive seg fra hendene til foreldrene sine for å løpe opp til den røde løperen. Andre var litt mer beskjedne. Men alle som én kom opp for å hilse på rektor, få en solsikke i hånden, og deretter stille seg bak med lærerne og resten av de ferske elevene.

SE BILDESERIEN HER

Bildeserie

BILDESERIE: 70 bilder fra første skoledag på Drøbak skole

HER KAN DU LESE OM FØRSTE SKOLEDAG PÅ DRØBAK SKOLE:

Frogn videregående skole

På videregående skole begynte de skoleåret på onsdag. Skolen valgte på grunn av koronaregler å ikke ha åpningsseremoni, men her kan du se bildene av klassene:

Bildeserie

Se bildene av 1. klassingene på Frogn videregående

Slik husker vi første skoledag

Amta benyttet også anledningen til å spørre en del profilerte mennesker i våre kommuner om hvordan de husker første skoledag. Det var tydelig at det er en dag som har satt sine spor. Her forteller de om ransler, hvem de var forelsket i, hvor spente de var, og hvor mye de grudde seg.

SE BILDESERIEN HER:

Bildeserie

BILDER: Dette husker vi fra første skoledag