Gå til sidens hovedinnhold

Se når bakken åpner – slik sikrer du deg plass

Lørdag åpner Brattbakken på Nesodden. Antall plasser i bakken er imidlertid begrenset.

Det er en glad Gunnar Mustad jr. som bekrefter at de lørdag klokken 12.00 setter i gang heisene i Brattbakken etter et par intensive uker med snøproduksjon og preparering.

– Jeg er glad for at vi er enige med Nesodden kommune om smittevernreglene og at disse nå er godkjente av beredskapsrådet i kommunen. Det betyr at det ikke er noen hinder i veien for at vi kan starte sesongen i Brattbakken, sier lederen av Brattbakkens Venner.

Må kjøpe dagen før

Han forteller at de som vil kjøre ski eller brett på åpningsdagen må være klar over en ting:

– Mens det til vanlig på åpningsdagene er over 200 personer på plass i bakken så får vi denne gang ikke lov til å selge mer enn 100 dagskort. Og disse dagskortene vil vi selge fredag på Varden fra klokken 17.00. Skulle det vise seg at det ikke blir solgt 100 dagskort fredag så vil vi komme tilbake med informasjon om at det er ledige plasser på facebooksiden vår.

Mustad jr. forteller at de som har sesongkort kommer i tillegg.

– I fjor solgte vi 10–15 sesongkort, men da ble det på grunn av mildvær ikke noen åpne dager i Brattbakken. Vi sa da at de som ønsket det kunne løse inn sesongkortene til sesongkort for 2021-sesongen. De må også gjøre det i forkant av åpningen. Er det noen som ønsker sesongkort for 2021 så kan også disse kjøpes på Varden fredag ettermiddag.

Interessen for å stå på ski i Brattbakken blir sikkert også like stor søndag.

– De som vil stå på ski søndag må også gjøre det dagen før. Det vil si at vi lørdag også står på Varden og selger kort fra klokken 17.00. Det blir ikke mulig å kjøpe dagskort for søndag allerede fredag.

Les også

Snøkanonene har gått i åtte-ti dager – se når de håper å åpne

Mange vakter

Lederen for Brattbakkens Venner understreker at de vil ha vakter ute som skal påse at smittevernreglene overholdes.

– Det er viktig at alle som skal stå på ski er flinke til å overholde reglene. Alle som skal inn i bakken må registrere seg med en QR-kode vi har opprettet. Vi kommer også til å ha vakter ute ved de tre inngangene til anlegget slik at det ikke kommer flere enn de vi har registrert. På grunn av koronaen så vil heller ikke varmestua være åpen. Vi vil imidlertid selge enkelte ting ute. For dem som trenger å få i seg litt varme så setter vi opp tre bålpanner hvor det kommer til å bli fyrt flittig.

Seks dager i uka

Gunnar Mustad jr. forteller at de i tiden fremover kommer til å holde bakken åpen seks dager i uka, som tidligere år.

– Det vil si at vi i helgene holder åpent fra klokken 12.00 til 17.00, mens vi på ukedagene holder åpent fra klokken 17.00 til 21.00. I utgangspunktet holder vi stengt på mandager, men vi ser an interessen litt. Heisene vil sikkert også gå på mandager for dem som vil trene og parakjøring, sier Brattbakken-ildsjelen.

Les også

Får mange spørsmål om bakken kan åpne til helgen – her er svaret

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.