1.juli er fristen for å endre prioriteringen på dine studieønsker på Samordna opptak. Ved å velge en utdanning innenfor ingeniør- eller teknologifag kan du være med på å utgjøre en forskjell for de store klimautfordringene vi står ovenfor i dag.

Årets klimademonstrasjon har vist at dagens unge har et enormt miljøengasjement, og de krever at politikerne handler nå. For at vi skal kunne overlevere kloden vår i god behold til de som kommer etter oss er vi avhengig av mer enn politiske beslutninger - vi er avhengig av flere som kan handle. Vi trenger enda flere kloke hoder som kan være med på å stoppe klimaendringene, gi ren energi til alle og sikre fremtiden til våre barn og barnebarn.

Ny teknologi og smarte ideer vil endre verden. Med bioteknologi kan vi utrydde sult, med helseteknologi kan vi gi pasienter en bedre hverdag, og med energiteknologi kan vi sikre fremtidens grønne energiforsyning.

Om jeg sier at en person kan gi lys i alle hjem, redde miljøet, sørge for rent vann til hele verden og bidra til å begrense fattigdom, så høres dette nesten ut som en superhelt. Det er kanskje ikke én person som gjør alt dette, men det er faktisk dette ingeniører og teknologer jobber med hver eneste dag.

Hvor kult er det ikke å kunne si at man har vært med å robotisere industrien, utviklet kunstig intelligens, laget smarte hus eller smartere infrastrukturer og byer? Så her er min oppfordring til deg, enten du, ditt barn eller barnebarn har fått plass på ingeniør- og teknologiutdanning: Takk ja til plassen. Fremtiden trenger deg.