Navn: Simen Bagli

Alder: 20

Yrke: Lærling i reiselivsfaget

Bosted: Fagerstrand, Nesodden


– Du er lærling ved Turistinformasjonen i Drøbak – hvordan endte du opp der?

– Jeg ble introdusert for den forrige turistsjefen mens jeg gikk på Frogn vgs. og endte da opp med en praksisplass på turistinformasjonen. Neste vår fikk jeg tilbud om læreplass, og siden har jeg ikke sett meg tilbake. Jeg har nå jobbet her i snart tre år og stortrives i en spennende hverdag!

– Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

– Ingen dager er like. Som regel starter vi med et morgenmøte, der vi blir enige om dagens prioriteringer. Det kan være et arrangement vi må legge ut på sosiale medier, grafiske prosjekter som skal fullføres, eller at vi skal ut til reiselivsnæringen på oppdrag. Jeg bruker en del tid på produksjon av rapporter, plakater og videoproduksjon, som er noe jeg trives godt med. Vi har jo selvfølgelig også turistinformasjon åpen for turister hele dagen så en stor og viktig del av arbeidsdagen er å hjelpe turister med alle mulige problemstillinger og spørsmål.

– Er alle som kommer innom blide og høflige, eller hender det at noen opptrer ufint?

– Stort sett er de fleste veldig hyggelige og glade for å få hjelp. Det hender jo selvfølgelig at vi får inn turister som er ganske stresset fordi de for eksempel skal rekke en ferge, men det løser seg stort sett veldig greit.

– Drømmer du om en jobb i reiselivsbransjen?

– Jeg syntes reiselivsbransjen er veldig spennende, det er en bransje som er i konstant endring. Jeg ser absolutt for meg en karriere innen reiselivet.

– Hva bruker du tid på når du ikke jobber?

– Grafisk design, noe som er en viktig hobby for meg. Ellers går det tid til venner.

– Spesielle temaer som opptar deg?

– Jeg er ganske interessert i politikk, både på lokalt og internasjonalt nivå og liker å følge med på hvordan utviklingen er rundt oss.

– Hva er den viktigste avgjørelsen du har tatt så langt i livet?

– Det må være da jeg valgte å droppe ut av videregående i 2019. Jeg skjønte at den veien ikke var riktig for meg og mine mål. Det førte til at jeg fant det yrket jeg virkelig brenner for.

– Hvis du fikk 100.000 kroner til et lokalt formål – hvem eller hva ville du gitt dem til?

– Det hadde gått til BUA, der vi låner ut utstyr, slik at enda flere kunne fått muligheten til å prøve ut nye idretter og hobbyer gratis.

– Hvem synes du fortjener en rose?

– Det gjør absolutt søsteren min, Eline! Hun er en rå dame som virkelig står på.

Les også

Marlen (35) ser behovet: – Det er viktig å følge med i utviklingen