Forsvarsbygg møtte representanter fra Frogn kommune på rådhuset den 27. februar. Tema var de omdiskuterte fergeavgangene mellom Drøbak og Oscarsborg. Forsvarsbygg ville i utgangspunktet kutte alle avganger fra Sjøtorget i skoleferien, og gå fra Sundbrygga i stedet. Det ble ramaskrik blant handelsstanden og politikere. Det endte med tre anløp i sommerferien.

På grunn av dette spurte Frogn kommune om mulighetene for at Forsvarsbygg kan øke antallet avganger fra Sjøtorget i sommer mot at kommunen betaler en viss slump. Årsaken til at Forsvarsbygg ikke ville anløpe Sjøtorget er ifølge selskapet at det ikke svarer seg økonomisk, fordi Sjøtorget ligger såpass mye lengre unna enn Sundbrygga.

Én avgang til

Nå har Forsvarsbygg regnet på hva som trengs.

- Etter en konkret vurdering har vi kommet til at vi vil kunne tilby oss å sette opp ytterligere én daglig avgang fra Sjøtorget klokken 11.25 i perioden 17. juni – 18. august i år, mot et økonomisk bidrag fra Frogn kommune på kroner 50.000 inkludert moms, skriver Thorbjørn Holth i Forsvarsbygg i et brev til kommunen.

Øvrige avganger fra Sjøtorget i sommermånedene planlagt til kl. 08.15, 12.25 og 15.25. Forsvarsbygg tar forbehold om mindre justeringer.

To turer til gikk ikke

- Dette tilbudet er en konsekvens av at jeg har bedt dem om en tur til, eller to turer til egentlig, men to turer lot seg ikke gjøre, fordi de skal kjøre tre ganger til Sætre, til Sjøtorget, til Sundbrygga, og så videre, sier ordfører Odd Haktor Slåke.

Både Høyre og Pickwick-klubben var på ordføreren for å få kartlagt muligheten for en ekstra avgang.

- Dette tilbudet har vi fått, og vil lage en politisk sak på det, som kommer opp i formannskapet den 22. mars. Så får politikerne bestemme om dette er verdt å bruke penger på. Men 50.000 unkludert moms, det er ikke så mye penger. Jeg har i alle fall gjort mitt for å få et tilbud, sier Slåke.

Det har tidligere vært et bredt politisk flertall for flere avganger til Sjøtorget, så får man se hva de sier når det blir et spørsmål om penger.