Begge to, født i 2003 og med det russ denne våren, var sammen med Maja Ellefsrud lysende NIF-talenter både i løping og i langrenn, og i friidrett var det Sondre som hevdet seg aller best. Nesodd-gutten ble nemlig norgesmester for ungdom både i 15- og 16-årsklassen på 1500-meter, og kursen var staket ut for løpertalentet som NIF-trener Stig-Roar Husby hadde under sine vinger.

Tretthetsbrudd

Da mars 2020 startet, deltok Sondre i innendørs-NM, der det ble en litt skuffende 3. plass. Men så stengte Norge – og hele verden ned, og siden har det vært stille rundt Martinsen.

– Det er litt ulike grunner til det. Koronaen har jo ødelagt mye, men grunnen til at formen ikke er helt på topp akkurat nå, er at jeg har jobbet meg tilbake fra et tretthetsbrudd, sa Sondre da han gjorde aldri så lite comeback på Berger etter skadeoppholdet.

– Men jeg er helt frisk nå, og satser på å løpe meg i form. Dagens løp tar jeg mest som trening, og jeg håper jo å vinne, sa Sondre som selvfølgelig vant, foran Drøbak-gutten Eirik Bugge.

– Nå håper jeg formen kommer og at det blir en god sesong. Det kan bli gøy, sa Sondre etter den suverene seieren i KM – der han satte meget gode Geir Gjessing på plass i en sterk sisterunde rundt Berger.

Dobbelt verdensmester

Victoria Nitteberg har tilbrakt skoleårene sine på NTG Geilo, der to sesonger mer eller mindre har blitt preget av Korona. I vinter benyttet hun imidlertid muligheten da hun ble verdensmester både i vintertriatlon og vinterduatlon i Andorra. Men før kretsmesterskapet på Berger var hun klar på at formen definitivt ikke er på topp.

– Dette blir en ren treningsøkt for meg. Jeg har hatt Korona tre ganger, og må kort og godt jobbe meg tilbake. Men det er uansett gøy å konkurrere på hjemmebane igjen, og jeg håper at formen kommer etter hvert, sa den sympatiske NIF-jenta før start.

Og på Berger ble det seier til Victoria, der hun først og fremst fikk kamp av Tina Rusthen fra Bækkelaget, som løp i seniorklassen.

Morsomt terrengløp

KM i terrengløp ble for øvrig en morsom konkurranse der utøvere fra Nesodden og DFI markerte seg godt. I J11 år ble det trippelt NIF, med Milla Minge Johannesen, Emma Minge Johannesen og Anne Olivia Landsværk som de tre beste. i G11 år ble Martin Årtun fra DFI nummer tre.

I J12 år ble Vilja Schjølberg Hegdahl nummer to, mens Mia Minge Johannesen vant sølv i J14. I G13 år ble Edvard Pålssønn Strømsæther andremann, og i G15 vant DFIs Kristoffer Randall. Og i tillegg til Sondre og Victorias seire, må det nevnes at Arnfinn Pedersen (NIF) var best i veteranklassen, foran Andreas Mattsson (Fjellstrand) og Scott Randall (DFI).

Sporty Marianne Husby, NIF, stilte opp i dameklassen og ble nummer to. Nesodden IF Friidrettsgruppa leverte også et arrangement til meget pluss – så alt i alt ble det en fin Kr. Himmelfart på Berger for både deltakere og publikum.