En melding gikk ut til alle foresatte for elever ved Drøbak skole, som ligger rett ved Frogn rådhus.

I meldingen fra skolens ledelse ble det opplyst at en hvit bil, muligens kassebil, var observert ved skolen. En mann skal ha forsøkt å lokke skolebarn inn i en bil, så langt Amta erfarer uten å lykkes.

– Dette er alles mareritt, sier Ann-Helen Vekterli, som er en av foreldrene som mottok meldingen.

Hun synes det er viktig at så mange som mulig blir klar over tilfellet og advart, slik at man kan være ekstra forsiktige og observante.

– Hvor bekymret blir du når du hører om dette?

– Vi har aldri før fått en slik melding, så når sånt skjer blir man selvsagt bekymret. At noen i det hele tatt prøver å lokke barn, er en ekkel tanke, og i dette tilfellet virker det ikke som noen har misforstått, sier Vekterli.

Politianmeldt

Rektor Frank Westby bekrefter at de er i dialog med politiet, men har sparsommelig med informasjon og ingen detaljer om hvor og hvordan forholdet skal ha skjedd.

– Gjør dere noen ekstra tiltak ved skolen når slike hendelser observeres eller meldes fra om?

– Vi har ansvar for elevene fra de kommer til de forlater skolens område. Når elevene er utendørs i skoletiden, er det voksne til stede. Om eventuelle tiltak utenfor skolens område utenom skoletid må dere høre med politiet, sier rektoren.

Tar situasjonen på alvor

Amta har torsdag vært i kontakt med seksjonsleder for nærpoliti, Marius Gunnerud, for å høre hva de gjør videre med anmeldelsen.

– Vi har fått inn en del tips vedrørende dette og ønsker å få inn all informasjon som finnes, gjerne så detaljert man kan. Tipsene tar vi til oss og jobber med og vi forstår veldig godt at man blir bekymret.

Han er opptatt av at informasjonen kommer til politiet, og ikke i andre medier.

– Vi tar dette svært alvorlig. Vi vil helst at tipsene går til oss i politiet. Jeg forstår man vil hjelpe hverandre, men det er ikke alltid den beste måten å forebygge på ved å legge det ut på sosiale medier, sier Gunnerud.

Gunnerud er opptatt av viktigheten med å ikke skape frykt.

– Norge generelt er et trygt land å leve i. Det er trygt å gå til skolen her i Norge. Det er viktig at man ikke går rundt og bekymrer seg for at noe skjer, avslutter Gunnerud.