Nå er det totalforbud mot engangsgriller

Forbudet brannvesenet har gått ut med inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes.

Forbudet brannvesenet har gått ut med inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes.

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag har brannsjefene i flere distrikt gått ut og advart mot skogbrann. Dermed har de også vedtatt et forbud mot engangsgriller.

DEL

VESTBY AVIS: - Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Mosseregionen, Follo, Sarpsborg, Fredrikstad, Rakkestad, Halden, Indre Østfold vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark.

Totalforbudet gjelder Moss, Rygge, Råde, Våler, Vestby, Nesodden, Frogn, Ås, Enebakk, Oppegård, Ski, Sarpsborg, Fredrikstad, Hvaler, Rakkestad, Halden, Askim, Hobøl, Spydeberg, Trøgstad, Skiptvet, Eidsberg, Aremark og Marker kommuner, forteller brannsjef Dag Christian Holte i Follo Brannvesen IKS og legger til:

- I nærheten av defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. I forbindelse med eventuell skogsdrift må stor forsiktighet utvises, og kjetting tillates ikke benyttet.

Luftet bikkja - oppdaget skogbrann i går kveld 

Holthe og de andre brannsjefene forteller at varmen også fører til at skogbrannfaren øker.

- Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrann i kommunene. Skogbrannfarevarselet viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Det anses av den grunn som nødvendig å innføre særskilte tiltak mot gress- og lyngbrann og skogbrann.

Han sier at man må regne med at forbudet vil vare en stund.

- Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

Her må brannvesenet passe på at gressbrannen ikke blusser opp igjen 

Og samtidig advarer man også mot å trosse forbudet.

- Brannvesenet oppfordrer alle til å respektere totalforbudet mot bruk av ild i denne perioden. Skader oppstått som følge av bruk av alle typer ild eller annen aktivitet som fører til brann, kan medføre straffeansvar. Vi minner om at åpen ild i og i nærheten av skogmark er forbudt uten tillatelse fra brannvesenet (kommunen) i tidsrommet mellom 15. april og 15. september hvert år, sier Holthe og avslutter med å svare på et spørsmål beboerne har stilt.

- Flere har stilt spørsmål om bålfyring og grilling ved sjøen. Vi har imidlertid vegetasjon langs hele kysten vår, og det skal svært lite til før man mister kontrollen selv med et lite kaffebål nær vannkanten. Det kan også nevnes at engangsgriller ved flere tilfeller har startet både små og større branner her i distriktet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken